Zelf ontsmettende toiletten op de stranden in Málaga

Persbericht Persdienst stad Málaga :

Dit innovatieve systeem is geïmplementeerd in alle modules, lees WC’s, van de 15 stranden van de stad.

Met deze nieuwe operatie zijn er al 36 openbare toiletten op de stranden uitgerust met automatisering en continue sanitaire voorzieningen die gebruik maken van kiemdodende ultraviolette lampen.

Ze zijn verdeeld over 26 modules, waaronder de 8 modules met toiletten voor mensen met een beperkte mobiliteit, ze hebben sensoren voor de afvoer van het toilet en pedalen voor de wastafel als maatregelen om contact te vermijden. Wanneer de gebruiker de faciliteit verlaat, gaat een rood licht branden om aan te geven dat het desinfectieproces is begonnen door middel van een kiemdodende ultraviolette lamp. De totale tijd voor volledige desinfectie bedraagt 15 minuten met een rendement van 99%. Laat ons dan wel hopen dat er geen rij staat van 5 man!

De toiletten zijn ook uitgerust met hydro-alcoholische gelmachines. Bovendien zijn de toiletten van de 8 modules voor personen met beperkte mobiliteit voorzien van airconditioning om de transfervoorwaarden te verbeteren. Dit is een van de belangrijkste noviteiten van het Strandgebied van de gemeenteraad van Málaga voor dit seizoen, gekenmerkt door de Covid-19 pandemie. Beveiliging tegen dit virus is de prioriteit!

Voor een proper toilet doet een mens alles !