Zaterdag 8 september : feestdag in Málaga!

Dat de Málagueños geen enkele kans onbenut laten om van een dag een feestdag te maken is wel een feit.  Trouwens in heel Spanje is dit zo!  Nationale, regionale, stedelijke, gemeentelijke , heilige .. en ga zo maar door! 

Zeer terecht is 8 september DE FEESTDAG van MALAGA : 

Día de la Victoria

Trips2Malaga
Día de la Victoria
8 september 

Op deze dag wordt de patroonheilige van Málaga: de heilige maagd Victoria vereerd!  Tijdens de processie wordt vanuit de kathedraal door het broederschap Hermandad de la Victoria teruggebracht naar haar eigen basiliek.  

De processie van Virgin de la Victoria 

De dag van de “VICTORIE” is een ode aan de overwinning van de katholieken op de Moren op 19 augustus 1487.

Het is pas in 1867 dat Virgen de la Victoria door Paus Pius IX officieel als patrones van het bisdom Málaga werd benoemd.

U kan uiteraard de processie bijwonen : deze start om 19.30 uur aan de kathedraal om dan de volgende route af te leggen : 

Patio de los Naranjos, San Agustín, Duque de la Victoria, Plaza del Carbón, Granada, Plaza de la Constitución, Marqués de Larios, Bolsa, Torre de Sandoval, Strachan, Molina Lario, Plaza del Obispo, Molina Lario, Santa María, Císter, Plaza de la Aduana, Jardines de Manuel Atencia García, Alcazabilla, Victoria, Plaza de la Victoria, Compás de la Victoria, om te eindigen op de Plaza del Santuario naar haar eigen stekje ! 

TIP :  de grote winkelketens en supermarkten waaronder Mercadona zullen zeker gesloten zijn.  De kleinere toeristische winkels zijn dan weer wel open alsook alle horeca!  

Wil je de processie zien ga dan op tijd naar Málaga voor een parkeerplaats in de parking of met het openbaar vervoer !  Meer info hierover : EMT

Of met de Alsa lijnen 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *