fbpx

El Quinto Sabor

Uw culinaire partner met een ster in de omgeving van Malaga

Sterrenchef aan het fornuis

Léon Winthaegen,private chef in Riogordo, runt een een cateringbedrijf vanuit B&B Casa la Quinta.Ik maak voor onze gasten, tevens bij La mesa de Madera, gasten van buitenaf, gastronomische gerechten tot eenvoudige seizoen gerichte gerechten.

Léon Winthaegen

Het verhaal

Léon Winthaegen stond jarenlang in onder andere restaurants in Heerlen en Sittard achter de pannen als kok. En behaalde zelfs een Michelinster. Maar tegenwoordig heeft Léon Winthaegen (55) samen met zijn vrouw Bianca (51) zijn hart verpand aan een B&B onder de Spaanse zon. 

Het duo is al vijftien jaar een koppel en Winthaegen verdiende in de voorbije decennia zijn sporen in de Limburgse gastronomie maar ook in België. Met restaurant De Boterbloem in Heerlen werd zelfs een Michelinster verdiend. Een puike prestatie. Maar ondanks alle culinaire succes zijn de Landgravenaar en zijn partner nu neergestreken in het Spaanse Andalusië. 

Het energieke duo is in de bergen van de Spaanse regio Riogardo een prachtige B&B gaan runnen: Casa la Quinta. “Wat wilden wij met ons leven samen nog doen?” stelden Léon en Biancia zichzelf de vraag. “Wij zijn verliefd geworden op een huis aldaar. Een B&B is de ideale manier om onze liefde voor het vak voort te zetten. Mensen kunnen bij ons relaxen en ook nog culinair verwend worden.” 

Ook hier kruipt Léon Winthagen natuurlijk ook nog achter het fornuis omdat hij dat graag doet. De horeca zit hem in het bloed. Maar dan nu wel in een ander, warmer klimaat, in een land waar de druk en levensstandaard beduidend anders is dan in Nederland. Juist dáár wil de topkok samen met zijn lieve Bianca andere mensen van kunnen laten genieten.

Léon Winthagen en Bianca van La Mesa Madera

La Mesa Madera

1 x per maand kookt Léon een heerlijk gastronomische menu voor een schappelijke prijs van €35,- op hun overdekt terras.

Een 3 gangen menu om van te genieten, een gezellige avond met gasten van buitenaf. 

Voor deze avond kun je reserveren, er maximaal plaats voor 16 personen. De avond wordt bekend gemaakt via FB op volgende pagina’s

Volgen dus zou ik zeggen ….

Ook zijn de B&B gasten altijd welkom om aan te schuiven aan sterrentafel!

Catering

OOK leuk om te weten, Léon kookt ook buitenshuis, als je met vrienden, familie een verzorgde avond wilt hebben met “good food” is dit vanaf 4 personen of aantal gangen altijd bespreekbaar! 

Belangrijker is ook voor als je een feest plant : van verjaardag tot een huwelijk .. Léon en zijn team verzorgen alles tot in de puntjes !

Tot maximum 20 personen

Wil je graag de organisatie voor jullie feest uit handen geven? Dan kan je Trips2Malaga altijd contacteren als oude rotten in het vak van de evensector!

Reserveren

Dat kan uiteraard via social media via Messenger of via deze contactgegevens zie onderaan