fbpx

El Balneario de los Baños del Carmen!

Wie een citytrip plant naar Málaga of wie hier in de buurt vertoeft tijdens een bezoekje aan deze bruisende stad, moet zeker eens afzakken naar El Balneario de los Baños del Carmen! The place to be om heerlijk te relaxen met zicht op zee en in de verte de stad! Vooral de zonsondergangen zijn adembenemend! Het eten is niet alleen lekker, maar ook een streling voor het oog. Dat allemaal aan zéér democratische prijzen! Of wil je gewoon hier wat komen uitrusten van een dagje rondstappen in Málaga nippend aan een “tinto verano” .. kan ook, om dan te genieten van de golven die klotsen tegen de rotsen! Of neem een duik in de zee en ga even liggen op het strand om op te drogen!

Zonsondergang El Balneario = adembenemend

El Balneario de los Baños del Carmen en zijn geschiedenis:

El Balneario de los Baños del Carmen opende zijn deuren op 16 juli 1918. Het was een innovatief project voor die tijd, want in tegenstelling tot andere badplaatsen zoals Diana, The Star en Apollo, was het open voor de zee en blootgesteld aan de zon, net als het trendy San Sebastian en Santander.
Het was een groot succes en het project bleef groeien met een pier, een restaurant, een open scherm om films te spelen vanaf de kust en de eerste tennisbanen in Malaga.
In 1922 werd het eerste voetbalveld van Malaga geopend in El Balneario en een dansvloer van 2000 m2. Feesten, festivals en concerten waren enkele van de evenementen die hier georganiseerd werden! In de jaren vijftig van de vorige eeuw organiseerde El Balneario ruiterwedstrijden zoals de XIe Nationale Wedstrijd voor ruiters in 1955. Voor de heropening in 2015 ,EN TRIPS2MALAGA WAS DAARBIJ, werden er binnen ambachtelijke voedingsmarkjes georganiseerd!

Wij vroegen ons in het begin dat we hier woonden en voorbij reden altijd af hoe men zo’n mooi gebouw en ligging zo kon laten verkommeren! Maar in 2015 was het zover en heropende El Balneario opnieuw zijn deuren! In de gangen wordt er wel gefluisterd dat een nieuwe renovatie er opnieuw in de startblokken staat !

Elke vrijdag, zaterdag en zondag middag vanaf 16.30 speelt er telkens een ander livebandje van typische Spaanse muziek tot hedendaagse covers .. wil je tijdens het weekend komen lunchen “almuerzo “, de belangrijkste maaltijd voor de Malagueños, is reserveren wel aan te raden !

Wil je hier een event organiseren? Dat kan! Van trouwfeesten tot incentives, van babyborrels tot jubileums! Trips2Malaga helpt u graag! Behalve beneden is er ook een rooftop terras met een fantastisch uitzicht

Ook TRIPS2MALAGA organiseerde hier de 1 ste editie MEET&GREET

Hoe kom je in El Balneario : je rijdt, fietst of wandelt van Malaga richting oosten langs de kustweg en dan zie je plots bovenstaand beeld ! Een uitstulping in de zee.. daar IST! Je kan parkeren aan de overkant andere zijde van de baan voor slechts 1€ voor een ganse dag, of op de parking van El Balneario zelf voor 5 € en waarvan je 3 € terugkrijgt als je iets consumeert!