fbpx

Semana Santa 2019! Malaga, Torre del Mar en Velez Malaga

Semana Santa, de Goede week voor Pasen, is zowat de belangrijkste week in Andalucia! Veel Andaluciërs zijn gebeten door de Semana Santa microbe en anderen laten die week liever aan zich voorbij gaan en die Witte donderdag en Goede Vrijdag eerder beleven als extra dagen verlof en dan ook op vakantie vertrekken!

Je hoeft helemaal niet alle dagen naar de kerk te gaan om intens de Semana Santa mee te beleven, want het is een spektakel op zichzelf! Maar ieder die aangesloten is bij een broederschap, die je kan vergelijken met de vroegere gilde’s en de huidige Rotary clubs, geniet van deze speciale week voor Pasen en gaat dan ook helemaal mee in het feestgedruis! Feesten is misschien niet het juiste woord, maar vooral het “mee beleven” wel!

Trips 2 Malaga heeft zich dit jaar ondermeer verdiept in de Semana Santa tijdens een gegidste tour met onze vriend Sander Klomp! Sander doet dit rond de Semana Santa periode op verschillende tijdsstippen, waar wij u graag van op de hoogte houden via onze Facebookpagina!

Als je alles wil te weten komen over de Semana Santa : van vroeger tot heden dan raden wij met GROTE stip de gids aan van DIT IS MALAGA, geschreven door vriend en collega Sander Klomp! Voor slechts een kleine bijdrage kan je de gids digitaal downloaden! Elk jaar een paar weken voor de Goede week, komt er een nieuwe op het net met gans het programma voor dat jaar !

Op Witte donderdag hebben we totaal onverwachte een legioen aan het werk gezien in Torre del Mar, die wat te vergelijken is met het vreemdelingen legioen! Ik laat jullie hier een kort filmpje zien .. de rest kan je bekijken op de FB pagina! De naam ervan kan ik jammer genoeg nergens achterhalen op dit moment, maar doet er uiteraard niet veel toe!

Op Goede Vrijdag zijn we op stap geweest met PLAN A voor een gegidste tour in Velez Malaga! Waar we samen met onze vriendin Elena de beste plekjes hebben kunnen bemachtigen om te genieten van de talrijke processies!

Volgend jaar gaat de SEMANA SANTA door van zondag 5 april tot zondag 12 april ! Gezien de grote toeristische aantrekkingskracht kan je nooit vroeg genoeg zijn om je kamer te boeken ! Dit kan al zeker bij Casa De Las Mercedes, gelegen in het centrum maar rustig, waar geen processies door de straat komen!

Semana Santa geeft je kippenvel zoveel is zeker, of je nu enige katholieke gevoelens hebt of niet! Het zien van al dat volk dat zo in de processies opgaat is adembenemend! Je moet het zeker een keertje meemaken als je in Andalucia bent en misschien wel het vele volk trotseren, maar met de hulp van Trips2Malaga komt dat dik in orde !

Zo brengt de Semana Santa wel wat geld in het laatje van Andalucia! Lees er hier meer over !