fbpx

Picasso Museum

Museum Picasso in nieuw kleedje

Málaga doet zijn boorling “Picasso” alle eer aan.  Nog kosten en moeite zijn gespaard om het museum in een nieuw kleedje te steken.

Om het de bezoekers aangenamer te maken en vooral overzichtelijker, worden alle werken in chronologische volgorde tentoongesteld.

Er werden ook nieuwe werken toegevoegd aan de collectie die Málaga rijk is.

meer info en uren vindt u hier!

Van 26 april tot 17 september loopt de tentoonstelling 

Bacon, Freud en de Londense school

A Man who Suddenly Fell Over, 1952
painting
Oil on board
support: 1206 x 1727 mm

Tijdens de jaren ’50 onderzocht een bevriende groep schilders uit de School van Londen, die dezelfde artistieke interesses deelden,  het uiterlijk en de kwetsbaarheid  van het menselijk lichaam.

Ze schilderden de mens in hun dagelijkse omgeving met als doel de vitaliteit van de menselijke conditie te weerspiegelen in een zeldzaam geziene intensiteit.

Tijdens een bezoek aan deze tentoonstelling maakt men kennis met ondermeer : Francis Bacon’s krachtige eenzaamheid, Lucian Freud vleselijke angst, Michael Andrews ingekapselde ego, Frank Auerbach’s driedimensionale schilderij, David Bomberg’s emotionele kracht en werken van William Coldstream, Ronald B. Kitaj en Leon Kossoff.  De expositie is  georganiseerd door Tate, Londen, met de samenwerking met het Museo Picasso Málaga en de sponsoring van CaixaBank.

mer info vindt u hier : Museo Picasso