fbpx

Op stap met Plan A in Velez-Malaga

Velez-Malaga, de hoofdstad van de regio Axarquia in de provincie Malaga, is niet onmiddellijk een toeristische trekpleister die met stip vermeld staat in een reisgids over de Costa del Sol of Andalusië.  

De Axarquia

Als je hier woont dan is Velez-Malaga vooral de stad waar je moet zijn om administratieve zaken in orde te maken.  

Wij gaan naar onze normen iets te weinig naar deze oorspronkelijke Moorse stad, want er valt altijd wel iets te beleven. Van concerten tot foodtruckfestivals … het is een stad die mee is met zijn tijd maar tegelijk een geschiedenis heeft! 

Of je houdt van die typische authentieke Spaanse sfeer onder haar bevolking, of je vindt er niets aan.  

Maar je moet durven ontdekken, en onze lijfspreuk is dan ook “We reizen om te leren”. 

Telkens we er kwamen kregen we de indruk dat we iets nieuws ontdekten, zonder te weten wat het eigelijk was.  Een gegidst bezoek zou dit euvel kunnen verhelpen. 

En toen zag ik op Facebook de pagina PLAN A verschijnen.  Plan A, don’t call it a dream, call Plan A.  Opgericht door twee ijverige dames, een Vlaamse en een Spaanse, die samen één droom willen verwezenlijken: het organiseren van activiteiten in de regio Axarquia en ver daarbuiten.  Van een tochtje met een catamaran tot een wijndegustatie . Maar dus ook een guided tour in Velez-Malaga. 

We trommelden al onze vrienden hier bijeen en samen begonnen we aan een culturele tocht onder leiding van onze schitterende gids Elena. 

Onze gids Elena van Plan A

We spraken af  aan de Ermita de la Virgen de los Remedios, van waaruit een geweldig panorama, om te eindigen aan het Moorse fort, Fortelaza, alweer met een fantastisch uitzicht over de streek.   We ontdekten mooie paleizen en de oude Moorse wijk, waar dit oude vrouwtje zich maar al te graag liet fotograferen. Ze leek daar al te zitten sinds de val van het Moorse rijk eind 15-de eeuw.  

Tijdens deze tocht leerden we ondermeer dat Cervantes een frauduleuze belastingontvanger was, en in de gevangenis van Velez, zoals deze stad in de volksmond wordt genoemd, aan zijn meesterwerk Don Quichote is begonnen. Ook nieuwsgierig naar meer… boek vandaag nog deze begeleide tocht door Velez-Malaga voor slechts 15 € inclusief drankje met tapa!   

Cervantes leest Don Quichote

Voor alle boekingen en informatie over het programma van PLAN A : Klik hier

en vermeld “met de groeten van Trips2Malaga”….