fbpx

TRIPS2NATURE

Wil jij ook de prachtige natuur ontdekken van Andalucia ? Wij zetten graag hier wat mooie uitstappen op een rij! Zelf zijn we helemaal in de wolken als we een waterval zien .. en daarvan zijn er meer dan je dacht in het droge Andalucia!

We zetten hier graag de natuurgebieden op een rijtje :

  • Malaga: Natuurpark Sierra de las Nieves en de Axarquia
  • Sevilla: Natuurpark Sierra Norte.
  • Cordoba: Sierra de Hornachuelos
  • Granada: Sierra de Castri en de Sierra Nevada
  • Almeria: Cabo de Gata-Níjar.
  • Jaen: Natuurpark van Cazorla en Segura.
  • Huelva: Sierra de Aracena y Pico de Aroche.

Wij raden aan om vooral de natuur in te trekken afhankelijk van de hitte van dat moment in het desbetreffend gebied! De streek rond Cordoba vermijd je beter in de zomer! Neem altijd water mee en doe vooral goei schoeisel aan je kostbare voetjes!

5 meest impressionante watervallen van Malaga

Een waterval laat je altijd wegdromen naar het paradijs …..

Gratis wellnessen in deze warmwaterbronnen

Heerlijk baden in deze natuurlijke warmwaterbronnen… een weldaad voor uw lichaam

Barranco Blanco : hebben we zelf bezocht en kan perfect in de zomer! Prachtig mooi!

Een echt paradijsje!

De mooiste plaatsen om te bezoeken tijdens het najaar!

6 Unieke landschappen om je heerlijk te verfrissen tijdens de warme zomermaanden

De mooie natuur is nooit ver weg in Andalucia!

Niet ver van Marbella in Benhavis kan je dit pareltje komen bewonderen

Indien je het strand beu bent is dit aan rustgevend alternatief!

Geniet even verder mee met dit prachtig filmpje!

Andalucia telt vele natuurreservaten die we hier graag voor u op een rijtje zetten!

Bron : natuurwandelingen via NatureScanner

1. Sierre de Aracena: De Sierra de Aracena is een kleine bergrug boven Sevilla, bedekt door steeneiken, vol dehesas (boomweides), gerookte hammen en juweeltjes van witte dorpen als Alájar, Linares en Aracena.


2. Los Alcornocales
: Uitgestrekt en dichtbebost gebied, vlak boven Gibraltar, vol kurkeiken en kastanjes, die de ochtendmist lang onder het bladerdak houden en zo voor een verrassend vochtig biotoop zorgen, cruciaal voor veel soorten tijdens de vogeltrek. Paradijs voor vogelaars en botanici. Bekende lijnwandeling loopt van Alpandeire naar Atajate, populair zijn de tochten rond Benarrabá en Jimena de la Frontera of door de kloof bij Colmenar.


3. Grazalema (Ronda): Natuurreservaat dat twee Sierra’s van Andalusië beslaat met een heel gevarieerd landschap. Enkele van de mooiste wandelingen gaan door strikt beschermde natuurgebieden, waar beperkte bezoekersaantallen worden toegelaten, zodat vooraf toegang moet worden geregeld. De moeite wordt ruim beloond met fraaie wandeltochten als die van Grazalema naar Zahara de la Sierra door uniek Pinsapo-bos (dennen), door de Garganta Verde (kloof) of de beklimming van de Pinar of Torreón, de hoogste bergtop in de Sierra de Grazalema. Rond Benaocaz en Benaoján zijn wandelingen te combineren met rit per boemeltrein.


4. La Axarquía: Landschapspark dat zich uitstrekt over de ruige zuidhellingen van de Sierra de Tejeda, ten oosten van Malaga. De plaatsen Cómpeta en Canillas de Albaida zijn de meest geschikte startpunten voor zeer gevarieerde dagwandelingen in La Axarquia, over kale kalkhellingen hoog boven de dorpen, door diepe, dichtbegroeide dalen en over warme, lagere heuvels snel afdalend naar de zee, waar tropische vruchten als lychees en mango’s worden verbouwd. De Camino Limán en de Sendero Frigiliana – Fuente del Esparto behoren tot de meest spectaculaire routes in Andalusië.

Zeker hier niet te vergeten is het broertje van de Caminito del Rey : El Santillo nabij Canillas de la Aceituna!

El Saltillo voert je over loopbruggen langs loodrechte wanden door een kloof die door de rivier Almanchares is uitgesleten. De wandeling vertrekt in het dorpje Canillas de Aceituno, is heen en terug ruim acht kilometer lang en neemt ongeveer drie uur in beslag. Moeilijk is de wandeling niet omdat er niet veel steile stukken bijzijn! Je moet wel rekening houden dat het voor kinderen en honden niet erg geschikt is!

De wegwijzers laten wel te wensen over, maar een hint is het water te volgen! Soms zie je enkel leidingen waarin het water stroomt, maar gewoon volgen !

Wil je alles weten over deze wandeling! Koop dan zeker de gids Andalucia door Walter Bouwen en Suzanne Caes! Bestellen doe je via deze link


5. Las Alpujarras: Las Alpujarras is de regio rond een reeks hooggelegen witte dorpen op de zuidhelling van de Sierra Nevada, waar de Moorse geschiedenis van Andalusië bij elke stap zichtbaar en voelbaar is. De GR 7 loopt er dwars doorheen van Lanjaron via Busquistar, Berchules en Cadiar naar Laroles. Je kunt dus delen van deze trektocht in Andalusië als dagwandeling lopen. Maar ook de rondwandelingen vanuit Capileira en Trevelez zijn Moorse avonturen op zich. In Orgiva kan je een rondwandeling maken langs eeuwenoude olijfbomen: de Ruta de los olivos centenarios.

6Cazorla: Cazorla is het grootste natuurpark van Spanje, ten noordoosten van Jaen. Het ruige berggebied boven het stadje Cazorla is de bovenloop van de Guadalquivir en heeft een uitzonderlijk rijke fauna met Iberisch everzwijn, Spaanse berggeit, moeflon en lynx in de top van de voedselketen. Eeuwenoude veetracks en voetpaden doorkruisen het uitgestrekte gebied. Beste rondwandelingen zijn te maken vanuit Cazorla en Siles.

7. Cabo de Gata: Cabo de Gata is het enige kustgebied in Andalusië waar het massatoerisme en de glastuinbouw aan voorbij is gegaan. Het is bijna een woestijnlandschap vol cactussen, agaves en hoge palmbomen, je waant je er meer in Afrika dan in Europa. Het is de droogste en warmste streek van Spanje en dus is er van januari tot juni en van oktober tot december uitstekend te wandelen. Wissel de wandeldagen langs de kust af met rondwandelingen vanuit San José, Las Negras of Rodalquilar. Vogelaars kunnen in Cabo de Gata genieten van duizenden flamingo´s en andere watervogels.

8. Los Cahorros: Los Cahorros is een kloof bij Monachil in de directe omgeving van Granada. Vanaf Monachil kan je een mooie wandeling maken in Los Cahorros. Vanaf de parking voert een wandelpad door een nauwe kloof, met af en toe pittige stukjes. De beloning volgt zodra je de kloof gepasseerd bent, wanneer je het pad volgt dat naar een hoger deel voert en uitzicht biedt op een prachtig stuk ongerepte natuur.

9. Wandelen in Desfiladero de los Gaitanes en Caminito del Rey
Een van de gevaarlijkste wandelpaden ter wereld wordt momenteel verbouwd. In de omgeving kan je echter prachtig wandelen.

10. El Torcal
Een van de meest bijzondere wandelgebieden in Andalusië. Wandel tussen als pannekoeken opgestapelde rotsen en in een merkwaardig natuurgebied.

Binnenkort komen we nog met meer info voor de wandelaars en fietsers…..