Málaga is open voor Business.

Ben jij van plan om in de toekomst een zaak te beginnen of heb je er al één in het bruisende Málaga, dan is dit artikel zeker de moeite waard om even door te lezen.

MALAGA OPEN VOOR BEDRIJVEN: VIRTUEEL KANTOOR TEN DIENSTE VAN NATIONALE EN INTERNATIONALE BEDRIJVEN EN INVESTEERDERS

Langs dit virtueel kantoor worden er ook vergaderingen met internationale en nationale bedrijven gehouden, die in de stad zijn gevestigd en met economische agenten in Malaga om verschillende acties te beoordelen om te anticiperen op het herstel van de economie.

De gemeenteraad van Malaga heeft via het Investor’s Office of the Tourism, City Promotion and Investment Attraction Area een virtuele kantoordienst voor bedrijven en nationale en internationale investeerders gelanceerd.

Zo heeft het al zijn functies aangepast om de toegankelijkheid te vergemakkelijken, via de website van ‘Malaga Open for business’, die toegankelijk is via de volgende link openforbusiness.malaga.eu.

Bovendien, en om de dienst zo gepersonaliseerd mogelijk te maken, zal het mogelijk zijn om vragen per e-mail te sturen, die individueel zullen worden behandeld, met behulp van de technologie die nodig is om effectief te reageren.

Het Virtueel Kantoor biedt een gratis dienst aan die, onder andere, informatie verschaft over economische gegevens over de bedrijfsomgeving; contacten legt tussen bedrijven die geïnteresseerd zijn in het opzetten van een bedrijf in Málaga met de belangrijkste bedrijven en mogelijke lokale zakenpartners; financiële stimulansen, subsidies en leningen van lokale, regionale en Europese instellingen identificeert; informatie verschaft over business angels; en het proces van het opzetten van een bedrijf in Málaga begeleidt, helpt bij het identificeren van land en kantoren, en informatie verschaft over administratieve stappen en vergunningen, onder andere acties.

De consultaties worden beheerd in het Spaans, Engels of Frans voor alle bedrijven, ondernemers, starters of bedrijven die in Malaga zijn gevestigd of die overwegen zich in de stad te vestigen.

Naast de consultatiedienst verzamelt en biedt het Virtueel Kantoor ook informatie over wetgeving, hulp en fiscaal nieuws dat tijdens deze gezondheidscrisis is gelanceerd.

En er is een sectie opgezet met webinars, trainingen en nieuws van algemeen belang. Evenzo kan iedereen die wil bijdragen aan ideeën en suggesties over economische reactiveringsacties die zo snel mogelijk zullen bijdragen aan het economisch herstel. Alle ideeën en voorstellen zullen door het gebied worden geanalyseerd.

HET CONTACT MET HET INTERNATIONALE BEDRIJFSLEVEN DAT IN MALAGA IS GEÏNSTALLEERD EN DE FOLLOW-UP VAN MOGELIJKE IMPLEMENTATIEPROJECTEN

Tijdens de lockdown houdt het Investor’s Office zijn werk van informatie, ondersteuning en toezicht op mogelijke implementatieprojecten in Malaga, wat de interesse en de positionering van de stad als een ruimte voor investeringen laat zien.

Zo wordt er aandacht besteed aan bedrijven die geïnteresseerd zijn in investeringen in Malaga uit Europese en Amerikaanse landen en die behoren tot sectoren als engineering, technologie, logistiek en mobiliteit.

Daarnaast reageren zij ook op vragen over wijzigingen in de regelgeving, de huur van gebouwen en kantoren, de arbeidssituatie, de individuele bescherming van werknemers, de vereisten voor nationale en internationale reizen en andere kwesties die verband houden met de gezondheidscrisis en de gevolgen daarvan voor de productiesector.

Daarnaast houdt het Investor’s Office bijeenkomsten met internationale en nationale bedrijven die in de stad zijn gevestigd en heeft het permanent contact met economische actoren in de stad om verschillende acties te evalueren, zodat de economie zo snel mogelijk weer op gang kan worden gebracht.

Ik hoop de zakenmensen onder jullie hebben geholpen.