fbpx

Malaga is een top CITYTRIP bestemming?

Málaga heeft ALLES voor een geslaagde CITYTRIP !

Málaga biedt CULTUUR- GASTRONOMIE – BEACHFUN – SHOPPEN EN ZELFS NATUUR

Je zal merken dat ik soms Malaga schrijf met en soms zonder accent op de eerste á!  In het Nederlands wordt het geschreven zonder.  Maar we zijn al zo ingeburgerd dat ik het er soms wel opplak! Met of Zonder .. de stad blijft héél BIJZONDER! 
Met de metro vanaf de luchthaven op 10 minuten naar het centrum

Vanaf het moment je op de luchthaven aankomt kan je of met de bus of de trein naar de station in Malaga, Maria Zambrano! Je komt gelijk aan in een shopping center!

Je kan van hieruit een taxi of bus of te voet naar je verblijfsplek! Het centrum is wel vlakbij maar misschien toch best even met een taxi die echt veilig zijn en goedkoop! Kwestie van niet te veel tijd te verspillen met zoeken! Ideaal als citytrip bestemming want je bent snel ter plaatse.

Of kies voor Picasso Transfer, deze chauffeurs brengen je overal waar je maar wil in de provincie Málaga! En ze spreken Nederlands

Trek je mooiste kleren aan, zo toon je geen toerist.

Eénmaal gesetteld is het tijd om gemakkelijke schoenen aan te trekken en grote tip : probeer er niet uit te zien als een toerist, maar als een inwoner en kleedt je een beetje op! Zo word je overal liever gezien en behandelen ze je niet als een toerist ! Een tip die meer als goud waard is! Flaneren in de stad doe je als een echte Malagueña, opgetut! Malaga Is Een Top CITYTRIP Bestemming

Opgetut naar de Feria

Ga op ontdekking

Je kan de stad intrekken om de eerste geuren en kleuren te gaan waarnemen! En dat zijn er enorm veel! Je gaat ogen te kort komen om al die snelle indrukken te kunnen registreren! Maar ik stel voor laat je gaan met de FLOW en zo kan je het meeste genieten van al het moois de stad te bieden heeft!

Alles wat er te doen valt in de stad ligt op wandelafstand

Het voordeel aan Málaga is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Barcelona, is dat alle mooiste plekjes en historische bezienswaardigheden bij elkaar gelegen zijn in het historisch centrum ! Alles is op wandelafstand!

Ontdek de stad met een gids

Om de stad zo goed mogelijk te verkennen en om zo veel mogelijk te weten te komen kan je natuurlijk het best een gids onder de arm nemen! Groeten uit Spanje; Ilse van Aken en Sander Klomp zijn Nederlandstalige gidsen met verschillende wandelingen.

Sander heeft trouwens een zeer toffe B&B in het centrum van de stad niet ver van de Plaza de la Merced : Casa de Las Mercedes

Je kan mij ook onder de arm nemen, maar ik doe enkel kleine privé groepjes en werk op maat naargelang de interesses. Meestal gaan we een 5 tot 7 uur samen op stap en stoppen regelmatig om alle lekkernijen te proeven en terwijl vertel ik tal van leuke anekdotes. Stuur even een mailtje naar trips2malaga@icloud.com

Malaga Is Een Top CITYTRIP Bestemming

Waar je ook bent in Malaga… je vervelen doe je nooit.

Er valt altijd wel iets te beleven in de stad : je gaat je op geen enkel moment tijdens het jaar vervelen ! Voor de cultuurliefhebbers zijn er tal van musea! Shopaholics komen aan hun trekken in de Calle Larios en de zijstaatjes, of in de shoppingcentra zoals Larios, Maria Zambrano en de outlet Plaza Mayor uitgebreid met tal van designer merken! Moe van al dat rondwandelen? Geen probleem ga gewoon even een strandje meepikken en een zwemmeke doen! En ’s avonds duik je opnieuw deze bruisende stad in !

Malaga Is Een Top CITYTRIP Bestemming

Wat je ook doet, waar je ook bent .. in Malaga word je altijd verwend!

Ons verhaal waarom we zó “ZOT VAN MALAGA” zijn!

Malaga is voor ons : we gaan naar ’t stad, onze koekenstad! Vooral omdat deze zuiderse stad zo goed lijkt op ons geliefd Antwerpen, steden die meer gemeen met elkaar hebben dan je denkt: een éénarmige kathedraal, een haven, vele restaurants, veel musea, shopping enz …. Maar Malaga leeft dag en nacht en dat kan je niet (meer) van de Belgische koekenstad zeggen. Om nog maar te zwijgen over de bijna 340 dagen zon per jaar!

In 2014 hebben we eerst een vakantiewoning gehuurd op lange termijn en zijn we stilletjes aan meer een meer tijd gaan doorbrengen in Andalucia, namelijk in de Axarquia. Ondertussen hebben we het binnenland geruild voor een “plek onder de zon” met zicht op zee en de bergen op 30 minuten van de stad. Zo ontbreekt ons de moed niet om eens naar Málaga te rijden met de auto of de bus.

Malaga Is Een Top CITYTRIP Bestemming

Hoe we hier zijn terecht gekomen!

Mijn man Fred en ik waren jaren bedrijvig in het toerisme en PR & Events. Zo hebben we een 30 jaar geleden Toscane en Umbrië als toeristische bestemmingen bekend en beroemd gemaakt bij het Vlaamse en Nederlandse publiek. We organiseerden tal van persreizen en zo trof je in alle grote kranten en magazines artikels aan van de hand van de beste reisjournalisten. Er bestond nog geen internet laat staan Google. En dan zwijg ik nog over de tv reportages en programma’s die toen werden gedraaid door onze inbreng. Zo zijn we zelf misschien wel een 50 keer afgereisd naar het mooie Italië. Ciao Bella Italia.

En toen was onze job als vertegenwoordigers daar afgelopen en gingen we op zoek naar andere oorden … en zo hebben we de stad MALAGA toevallig ontdekt op uitnodiging van het Bureau van Toerisme van de stad. En ….. het gevolg kennen jullie .. we werden VERLIEFD en nu spreek ik over 2013. Toen zag het centrum er nog niet zo mooi uit als nu, en stonden er vele gebouwen nog te verloederen. Spanje zat toen nog volop in de crisis van 2008 en dat was duidelijk te merken aan de vele daklozen en leegstaande panden.

Met mijn lieve man Fred

Gelukkig komt aan alle ellende een eind en nu 8 jaar later is de stad opgebloeid op alle fronten! Denk maar aan de opening van zoveel nieuwe musea, de heraanleg van de haven, het verkeersvrij maken van La Plaza Merced en daar de afbraak van het oud hotel, de opening van het Soho Theater, de heraanleg van verschillende parken, de nieuwe bestemming van de Soho wijk, en we zo kunnen we nog wel even doorgaan. Nu nog even het Corona Tijdperk doorstaan en we gaan er terug tegenaan. En zo werd Malaga Is Een Top CITYTRIP Bestemming!

Kom Málaga ontdekken en je wil nooit meer weg !

Dat Malaga de laatste 10 jaar aan een steile opmars bezig is naar een statuut van volwaardige citytripbestemming is te merken aan veel dingen! Zo werden in 2011 de werken voltooid die de havenkant in een modern hedendaags kleedje staken. En is flaneren op de Muelle Uno, bij de Spanjaarden bekend als de Muelle de la Farola, en langs El Palmeral de la Sorpresas een must als je hier bent. De uitnodigende boetieks, internationaal getinte restaurants, de mooie jachten, originele attracties voor kinderen en vooral “El Farola”, de enige vrouwelijke vuurtoren, doen de havenstad alle eer aan.

Wie houdt van kunst en cultuur kan dagenlang musea bezoeken. De voorbije vijf jaar werden bestaande musea geherwaardeerd en kwamen er tal van nieuwe bij. Kosten noch moeite werden gespaard om van Malaga een cultuurstad en hoogwaardige citytrip-bestemming te maken.

Er werd gelukkig op tijd ingezien dat prachtige maar vervallen gebouwen aan renovatie én aan een nieuwe rol toe waren. Neem, bijvoorbeeld het Museo de Malaga: gloednieuw, maar wel in een ex douanegebouw. Sinds daar het nodige geld in werd gepompt heeft is het een landmark op dé boulevard van Málaga en vertelt het de boeiende geschiedenis van deze historische stad. Je kan hier gratis binnen!  Behalve de indrukwekkende binnenplaats kan je op de eerste verdieping de Spaanse schilderkunst gaan bekijken en op de tweede verdieping rol je in de geschiedenis van de stad vanaf de prehistorie !  Zeker de moeite waard!  Ook is er een rooftop restaurant !  

Straten werden opnieuw gezellig aangelegd met prachtige lantaars en bloemen. Zo ook de beroemdste straat van Malaga: Calle Larios, een verkeersvrije shoppingavenue, sinds een viertal jaren dé afspraak voor een ongelooflijke mooie Kerstverlichting met lightshow, mits een paar aanpassingen tijdens de maand februari ook het “Carnavalsdecor” !

Trips2Malaga_kerstinMalaga_kerstversiering

Bij een bezoekje aan “mijn” koekestad met wat gasten van Casa Louisa, hoort slenteren door deze winkelstraat er zeker bij. Behalve de grote Spaanse winkelketens vinden steeds meer befaamde internationale merken hun weg naar Calle Larios. Begin dit jaar opende Victoria’s Secret zijn deuren en ondertussen hebben Pandora en Kiehls hetzelfde gedaan. Winkelen in Malaga wordt zo een must! Moe van het shoppen? Tal van terrasjes nodigen je uit voor een tapa met een drankje of koffie met churros…. Wil je “mensen” spotten, neem dan plaats in Café Central aan de Plaza de la Constitution!

Plaza de la Constitution

Foto’s van een slapende stad.

Wil je graag de stad bezoeken met een Nederlandssprekende gids?

Neem dan gerust contact met ons op en wij zorgen voor de rest !