fbpx

Malaga is een top CITYTRIP bestemming?

Facebookmail

Malaga heeft ALLES voor een geslaagde CITYTRIP of voor een korte vakantie : cultuur, natuur, gastronomie, shopping, zon, zee, strand en zo véél meer!

Vanaf het moment je op de luchthaven aankomt kan je of met de bus of de trein naar de station in Malaga, Maria Zambrano! Je komt gelijk aan in een shopping center! Je kan van hieruit een taxi of bus of te voet naar je verblijfsplek! Het centrum is wel vlakbij maar misschien toch best even met een taxi die echt veilig zijn en goedkoop! Kwestie van niet te veel tijd te verspillen met zoeken!

Eénmaal gesetteld is het tijd om gemakkelijke schoenen aan te trekken en grote tip : probeer er niet uit te zien als een toerist, maar als een inwoner en kleedt je een beetje op! Zo word je overal liever gezien en behandelen ze je niet als een toerist ! Een tip die meer als goud waard is!

Je kan de stad intrekken om de eerste geuren en kleuren te gaan waarnemen! En dat zijn er enorm veel! Je gaat ogen te kort komen om al die snelle indrukken te kunnen registreren! Maar ik stel voor laat je gaan met de FLOW en zo kan je het meeste genieten van al het moois de stad te bieden heeft!

Het voordeel aan Málaga is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Barcelona, is dat alle mooiste plekjes en historische bezienswaardigheden bij elkaar gelegen zijn in het historisch centrum ! Alles is op wandelafstand!

Om de stad zo goed mogelijk te verkennen en om zo veel mogelijk te weten te komen kan je natuurlijk het best een gids onder de arm nemen!

Er valt altijd wel iets te beleven in de stad : je gaat je op geen enkel moment tijdens het jaar vervelen ! Voor de cultuurliefhebbers zijn er tal van musea! Shopaholics komen aan hun trekken in de Calle Larios en de zijstaatjes, of in de shoppingcentra zoals Larios, Maria Zambrano en binnenkort wordt de outlet Plaza Mayor uitgebreid met tal van designer merken! Moe van al dat rondwandelen? Geen probleem ga gewoon even een strandje meepikken en een zwemmeke doen! En ’s avonds duik je opnieuw deze bruisende stad in !

Wat je ook doet, waar je ook bent .. in Malaga word je altijd verwend!

Ons verhaal hoe we zó “ZOT VAN MALAGA” zijn!

Malaga is voor ons : we gaan naar ’t stad, onze koekenstad! Vooral omdat deze zuiderse stad zo goed lijkt op ons geliefd Antwerpen, steden die meer gemeen met elkaar hebben dan je denkt: een éénarmige kathedraal, een haven, vele restaurants, veel musea, shopping enz …. Maar Malaga leeft dag en nacht en dat kan je niet (meer) van de Belgische koekenstad zeggen. Om nog maar te zwijgen over de bijna 340 dagen zon per jaar!  

Dat Malaga de laatste 10 jaar aan een steile opmars bezig is naar een statuut van volwaardige citytripbestemming is te merken aan veel dingen! Zo werden in 2011 de werken voltooid die de havenkant in een modern hedendaags kleedje staken. En is flaneren op de Muelle Uno, bij de Spanjaarden bekend als de Muelle de la Farola, en langs El Palmeral de la Sorpresas een must als je hier bent. De uitnodigende boetieks, internationaal getinte restaurants, de mooie jachten, originele attracties voor kinderen en vooral “El Farola”, de enige vrouwelijke vuurtoren, doen de havenstad alle eer aan.

Wie houdt van kunst en cultuur kan dagenlang musea bezoeken. De voorbije vijf jaar werden bestaande musea geherwaardeerd en kwamen er tal van nieuwe bij. Kosten noch moeite werden gespaard om van Malaga een cultuurstad en hoogwaardige citytrip-bestemming te maken.

Er werd gelukkig op tijd ingezien dat prachtige maar vervallen gebouwen aan renovatie én aan een nieuwe rol toe waren. Neem, bijvoorbeeld het Museo de Malaga: gloednieuw, maar wel in een ex douanegebouw. Sinds daar het nodige geld in werd gepompt heeft is het een landmark op dé boulevard van Malaga en vertelt het de boeiende geschiedenis van deze historische stad. Je kan hier gratis binnen!  Behalve de indrukwekkende binnenplaats kan je op de eerste verdieping de Spaanse schilderkunst gaan bekijken en op de tweede verdieping rol je in de geschiedenis van de stad vanaf de prehistorie !  Zeker de moeite waard!  Ook is er een rooftop restaurant !  

Straten werden opnieuw gezellig aangelegd met prachtige lantaars en bloemen. Zo ook de beroemdste straat van Malaga: Calle Larios, een verkeersvrije shoppingavenue, sinds een viertal jaren dé afspraak voor een ongelooflijke mooie Kerstverlichting met lightshow, mits een paar aanpassingen tijdens de maand februari ook het “Carnavalsdecor” !

De verlichting van 3 jaar geleden  zou zijn overgekocht door de stad Oostende, en aan de foto’s te zien klopt dat wel !

Bij een bezoekje aan “mijn” koekestad met wat gasten van Casa Louisa, hoort slenteren door deze winkelstraat er zeker bij. Behalve de grote Spaanse winkelketens vinden steeds meer befaamde internationale merken hun weg naar Calle Larios. Begin dit jaar opende Victoria’s Secret zijn deuren en ondertussen hebben Pandora en Kiehls hetzelfde gedaan. Winkelen in Malaga wordt zo een must! Moe van het shoppen? Tal van terrasjes nodigen je uit voor een tapa met een drankje of koffie met churros…. Wil je “mensen” spotten, neem dan plaats in Café Central aan de Plaza de la Constitution!

Ik laat jullie graag even mee genieten van mijn zwart/wit reportage tijdens een laatavondwandeling.

Wil je graag de stad bezoeken met een Nederlandssprekende gids?

Neem dan gerust contact met ons op en wij zorgen voor de rest !

 

[mc4wp_form id=”742″]

Facebookmail
Visit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram