fbpx

MALAGA

Malaga is zonder enige discussie de ideale bestemming voor een citytrip!

Ons verhaal waarom we zó “ZOT VAN M” zijn!

Onze koekenstad

Malaga is voor ons : we gaan naar ’t stad, onze koekenstad! Vooral omdat deze zuiderse stad zo goed lijkt op ons geliefd Antwerpen, steden die meer gemeen met elkaar hebben dan je denkt: een éénarmige kathedraal, een haven, vele restaurants, veel musea, shopping enz …. Maar Malaga leeft dag en nacht en dat kan je niet (meer) van de Belgische koekenstad zeggen. Om nog maar te zwijgen over de bijna 340 dagen zon per jaar!  

Dat Malaga de laatste 12 jaar aan een steile opmars bezig is naar een statuut van volwaardige citytripbestemming is te merken aan veel dingen! Zo werden in 2011 de werken voltooid die de havenkant in een modern hedendaags kleedje staken. En is flaneren op de Muelle Uno, bij de Spanjaarden bekend als de Muelle de la Farola, en langs El Palmeral de la Sorpresas een must als je hier bent. De uitnodigende boetieks, internationaal getinte restaurants, de mooie jachten, originele attracties voor kinderen en vooral “El Farola”, de enige vrouwelijke vuurtoren, doen de havenstad alle eer aan.

De haven van Malaga is zuiver genieten!

Cultuur ten top met meer dan 37 musea

Wie houdt van kunst en cultuur kan dagenlang musea bezoeken. De voorbije 10 jaar werden bestaande musea geherwaardeerd en kwamen er tal van nieuwe bij. Kosten noch moeite werden gespaard om van Malaga een cultuurstad en hoogwaardige citytrip-bestemming te maken.

Er werd gelukkig op tijd ingezien dat prachtige maar vervallen gebouwen aan renovatie én aan een nieuwe rol toe waren. Neem, bijvoorbeeld het Museo de Malaga: gloednieuw, maar wel in een ex douanegebouw. Sinds daar het nodige geld in werd gepompt heeft is het een landmark op dé boulevard van Malaga en vertelt het de boeiende geschiedenis van deze historische stad. Je kan hier gratis binnen!  Behalve de indrukwekkende binnenplaats kan je op de eerste verdieping de Spaanse schilderkunst gaan bekijken en op de tweede verdieping rol je in de geschiedenis van de stad vanaf de prehistorie !  Zeker de moeite waard!  Ook is er een rooftop restaurant !  

We willen je niet op deze site overrompelen met geschiedenis over al de musea zonder dat we er zelf een kijkje zijn gaan nemen, uiteraard hebben we er al veel bezocht. Binnenkort staat onze bespreking hiervan online .. er is zoveel te zien en te doen en zo weinig tijd. 

De musea tips van Trips2Malaga

We gaan zo snel mogelijk alles uitbreiden want uiteraard zijn er nog andere musea, maar om tijdens een citytrip deze te ontdekken zal je al tijd te kort komen.

Autovrije straten alle seizoenen in een nieuw kleedje

Straten werden opnieuw gezellig aangelegd met prachtige lantaars en bloemen. Zo ook de beroemdste straat van Malaga: Calle Larios, een verkeersvrije shoppingavenue, sinds een aantal jaren dé afspraak voor een ongelooflijke mooie Kerstverlichting met lightshow, mits een paar aanpassingen tijdens de maand februari ook het “Carnavalsdecor” ! Calle Marqués de Larios, ook bekend als Calle Larios, is DE voetgangers- en winkelstraat in Málaga. De straat werd ingehuldigd op 27 augustus 1891. Het is de duurste straat om in te leven in Málaga en de elfde duurste om in te leven in heel Spanje. En dit allemaal dankzij Markies Larios, waar ik je graag meer over vertel in een rondleiding of binnenkort online.

Ideaal shoppingparadijs

Bij een bezoekje aan “mijn” koekestad met wat gasten van Casa Louisa, hoort slenteren door deze winkelstraat er zeker bij. Behalve de grote Spaanse winkelketens vinden steeds meer befaamde internationale merken hun weg naar Calle Larios. Begin dit jaar opende Victoria’s Secret zijn deuren en ondertussen hebben Pandora en Kiehls hetzelfde gedaan. Winkelen in Malaga wordt zo een must! Het zijn vooral de kleine winkeltjes die leuke spullen aanbieden tegen zeer toffe prijzen. De winkeltjes worden met de jaren ook altijd maar hipper! Hier wat leuke herinneringen nog met ons oud logo.

Van tapa’s tot dineren met een ster.

Moe van het shoppen? Tal van terrasjes nodigen je uit voor een tapa met een drankje of koffie met churros…. Wil je “mensen” spotten, neem dan plaats in Café Central aan de Plaza de la Constitution!

Koffie drinken en churros eten met de merienda is een must

Ontdek hier het “eetschema” van de Malagueños met een klik

Een hongertje?

De tijd dat je alleen een tapa of paella kon gaan eten is al lang verleden tijd. Tegenwoordig vind je overal internationale gerechten. Slecht eten is ook een uitzondering, en wij zijn moeilijke mensen. En zo goedkoop, dat je echt eens je buikje rond kan eten.

Via de pagina Tips2 Eat vind je onze bespreking van onze culinaire ontdekkingen. Ondertussen hebben we nog tal van nieuwe adresjes ontdekt maar die moeten we nog bespreken. Via ons Instagram kanaal kom je altijd onze aanraders onmiddellijk te weten.

Onze tips met ster voor ons :

 • El Pimpi, niet zozeer om de uitstekende keuken maar wel om de sfeer en de historie er achter.
 • Casa Lola, blijkbaar de Place to Be, lekkere tapa’s met een typisch Andalus smaakje
 • Fonzo, de Belgische tapa bar waar enkel gezonde gerechtjes worden klaargemaakt met enorm veel liefde
 • 12 Pulgadas Sound, lekker eten in een toffe muzikale sfeer
 • La Taberna del Pintxo Larios, hier komen ze rond met koude en warme tapa’s waarvan je er ééntje kiest of laat. De rekening wordt bepaald aan de hand van het aantal en soort stokjes je hebt verzameld.
 • Luxalad, van de Vlaamse Karen en Jordi, de naam zegt het al .. een luxe saladbar die ondertussen reeds filialen kent in meerdere steden en landen …
 • Vino Mio van de Nederlandse Helene bestaat ondertussen al meer dan 10 jaar en is bij de meest gerenommeerde restaurants van Málaga. Een geliefd bij zowel de Spanjaarden als de buitenlanders.
 • Beluga Malaga, voor wie wil gaan dineren met de witte servetten.
 • El Gallo Ronco, naast Beluga Malaga, is voor mij zo en plekje om terug te trekken tijden het shoppen of af te spreken met vriendinnen, zeer verzorgde tapas en gerechten aan zeer democratische prijzen.
 • Osteria Angelo, een echt vleugje Rome op je bord vergezeld van de beste Italiaanse wijnen.
 • La Fabrica, in de Soho wijk, moet je gaan voor een goed pintje van het vat met Amerikaanse hamburgers of een tapa. Alle dagen live optredens.
 • Muelle Uno nabij de haven van Málaga zijn talloze restaurants en onze voorkeur gaat uit naar Plaza.
 • El Balneario, voor ons zeker een must. Met een fantastisch zicht op de stad. De service is wel op zijn Spaans maar tevens ook een fantastische locatie voor een wedding
 • ONS LIJSTJE WORDT WELDRA AANGEVULD, MAAR WE MOETEN EERST GAAN CHECKEN WIE DE CORONA HEEFT OVERLEEFD.
MOE GESTAPT ? GA EENS VOOR EEN DAGJE STRAND
Strand

Op een boogscheut van het centrum kan je heerlijk gaan genieten van een dagje strand. Het strand dat het dichtst gelegen is bij het centrum is La Malagueta net voor de La Farola, de vuurtoren aan de haven, links. Ook een beetje verder vind je tal van mooie plekjes om heerlijk te gaan relaxen. Of huur een fiets en ga een een tochtje maken langs de kustlijn op veilige fietspaden.

Logeren in hartje Málaga

Appartement La Tierra Sur is op slechts 6 minuten van het historisch centrum en heeft 2 slaapkamers en 2 badkamers

Moet ik jullie nog meer overtuigen om Málaga te kiezen als citytripbestemming?