fbpx

Hacienda Riogordo : puur genieten in de Axarquia

De luxe van een hotel en de gastvrijheid van een B&B!

Sinds 2010 zijn Filip Cappelle, Valerie Sartelet en zoon Cédric de trotse eigenaars van B&B Hacienda Riogordo! Ook voor hen een Spaanse droom die werkelijkheid werd! Aan hun stralende lach is te zien dat zij hier oprecht gelukkig zijn en met passie hun B&B uitbaten om zo hun gasten het 100 % naar hun zin te maken!

Filip Cappelle, Valerie Sartelet en zoon Cédric

Hacienda Riogordo is gelegen in het prachtige Axarquia, een streek die gekenmerkt wordt door zijn authenticiteit! Glooiende heuvels afgewisseld met mooie “pueblo’s blancos” laten je hier dagelijks wegdromen! De haciënda is op een steenworp van het dorpje Riogordo! Riogordo ligt op een prachtige route die de Axarquia verbindt met de streek van de Antequera .. hier is cruisen tot rust komen! Riogordo is één van de talrijke witte dorpen die Andalucia rijk is, maar met zijn 3000 inwoners is het een bloeiend dorp, waar er altijd wel wat te beleven valt!

De Axarquía is een nog ongerepte streek in Andalusië, ten oosten van de provinciehoofdplaats ‘Malaga’. Deze streek is gekend voor het mekka van de olijfolie.  De B&B is zeer gemakkelijk bereikbaar in ruim een halfuurtje van de luchthaven van Malaga, bovendien is het gunstig gelegen voor wie vlot de cultuursteden, zoals Málaga, Antequera, Granada, Ronda en Córdoba en/of de stranden van de Costa del Sol wil bewonderen. Kortom, de mooiste plekjes in Andalusië liggen binnen handbereik. Filip en Valerie geven graag ter plaatse de meest gunstige trip naar uw geliefkoosde plek.

Hacienda Riogordo ligt op minder dan 1 km van het dorp. Door de iets hogere ligging is het uitzicht rondom fenomenaal. Vanaf het uitgestrekt domein van 23 500 m² heeft men een mooi uitzicht op het dorp, de bergen en de heuvels met olijfgaarden.

Laat we hier even verleiden om af te zaken naar Hacienda Riogordo

Laat dromen uitkomen …

De B&B telt 5 luxe kamers waarvan sommige een suite zijn en 1 familiekamer! Alles is aanwezig in de kamers om u een zorgeloze vakantie te bezorgen! Ook bieden Filip en Valérie 2 casitas aan : kleine gezellige appartementen! Het ontbijt bestaat uit vooral streekproducten met eigen bereide confituren met vruchten uit de tuin!

Na een heerlijk zonnebad of gewoon als dagelijkse training kan je hier naar hartelust baantjes trekken in dit toch wel ruim zwembad (5x15m)! Dan kan je even bekomen in één van de gezellige buiten zithoekjes of op expeditie gaan in de exclusieve cactustuin met zeldzame exemplaren!

Naast een waaier aan mogelijkheden om in de buurt de specialiteiten van de streek te proeven, organiseert Hacienda Riogordo meermaals per week op geregelde tijdstippen een gezellige en culinaire avond met plaatselijke specialiteiten bereid met de beste producten van de streek! Lekker na een dagje op uitstap, “thuis” komen en na een plons in het zwembad heerlijk aanschuiven aan de rijkelijke gedekte tafel! Wat wil een mens nog meer?

Vergeet zeker ook geen flesje Hacienda Riogordo olijfolie mee huiswaarts te nemen, om zo het heerlijke vakantiegevoel nog lang te behouden!

Eigen maak dat smaakt!

Kom genieten van prachtige avonden in Andalucia bij Hacienda Riogordo

Ontdek Andalucia met het 7-daags arrangement Een ideale mix: cultuur-natuur-ontspanning

Voor alle info en reservaties bij Hacienda Riogordo klikt u hier

Volg Hacienda Riogordo op Facebook en op Instagram

Trips2Malaga was op bezoek bij Hacienda Riogordo en we hadden een leuke babbel met Valérie