fbpx

Fonzo : Belgische tapabar in hartje Málaga

Gezonde tapa’s met de Belgische en zuiderse touch in Málaga stad

Het verhaal

Julie en Pieter uit het Brusselse zijn eerst 2 maansen naar Paraguay om de Spaanse taal onder de knie te krijgen.

In Málaga hebben ze echter hun hart verloren en zo gingen ze op zoek naar een geschikt pand om hun droom te verwezenlijken.

En zo werd Fonzo geboren, de naam is als eerbetoon naar de overleden vader van Pieter

Julie de keukenprinses van Fonzo en Pieter de perfecte barman!

De ligging

In een zijstraat van één van de drukste straten tussen de Plaza de la Merced en de rivier .. Maar echt een wijk waar jong en oud, Spaans, Andalusisch, Malageens en studenten van ver over de landsgrenzen.

Je loopt er nooit voorbij !

Het resultaat mag er helemaal zijn: Fonzo, bar de tapas, genoemd naar de te jong gestorven vader van Pieter – hij waakt over de bar via z’n aanwezigheid met een mooie foto – is een kleurrijke, eigenzinnige, verrassende ruimte vol kleine ditjes, datjes, lichtjes en grapjes waar Julie de scepter zwaait in het open keukengedeelte en Pieter baadt de bar uit alsof hij nooit wat anders deed.

De keuken

Het concept van Fonzo is eigenlijk heel simpel, de gerechten die ze serveren bedenken ze allemaal zelf en ze proberen leuke, lekkere en originele gerechten op tafel te toveren.

Of, zoals ze zelf verduidelijken: “Al jaren zijn we gepassioneerd door lekker en gezond eten en we willen dat iedereen kan genieten aan een betaalbare prijs.

Een Belgisch biertje mag nooit ontbreken bij Fonzo

We proberen bovendien te werken met uitsluitend verse producten die we zelf verwerken (zelfs onze mosterd is eigen maak). We proberen altijd simpele ingrediënten om te zetten in iets lekkers in de plaats van dure basisproducten aan te kopen. Dit zorgt er ook voor dat we alles zeer betaalbaar kunnen houden.”

Finaal is het een mix van een schijnbaar internationaal getinte keuken die tegelijk zeer lokaal, seizoensgebonden en Spaans is. Die dualiteit merk je ook in het drankenaanbod: een interessant aanbod aan vermuts, waarvan een deel rechtstreeks aangekocht bij de bodega’s en nergens anders in Málaga te vinden, artisanale bieren en natuurlijke fruitsappen en een gevarieerde wijnkaart met enkel wijnen die het duo zelf graag drinkt.

Unieke tapabar

Fonzo, bar de tapas is zo’n uniek adres waar je je tegelijk thuis en uit voelt. Thuis door het hartelijke welkom, uit omdat je lekkere dingen voorgeschoteld krijgt die ontdekkingen zijn en je zelf enkel maar moet genieten. Zoals vaak gezegd: “Meer moet dat niet zijn”.

Fonzo heerlijk vertoeven

Reserveren

Reserveren kan via Facebook en whatsapp..