fbpx

Fonzo : Heerlijke tapa’s met een gezonde Belgische toets

Contents

Het zat er al een tijd in, een eigen tapasbar in Spanje.

En Julie en Pieter  uit Brussel deden er zowat alles aan om de droom te realiseren. Ze trokken twee maanden naar Paraguay om er Spaans te leren (en ook om er vrienden te bezoeken, maar dit terzijde), vervolgens zochten ze een woonplaats in Málaga, omdat ze ervan overtuigd waren dat dit de stad was waar het moest gebeuren, nadat ze het bijna opgaven vonden ze toch een studiootje en begon die andere zoektocht, naar een geschikte locatie voor hun barplannen. Een ruimte met vier muren en zonder barlicentie in de Calle Mariblanca betekende zowat het Spaanse bureaucratische noodlot tarten. Bloed, zweet en tranen heeft het gekost, zo zeggen ze zelf, om alle vergunningen en toelatingen rond te krijgen maar uiteindelijk is het wonder toch geschied.

Het resultaat mag er helemaal zijn: Fonzo, bar de tapas, genoemd naar de te jong gestorven vader van Pieter – hij waakt over de bar via z’n aanwezigheid met een mooie foto – is een kleurrijke, eigenzinnige, verrassende ruimte vol kleine ditjes, datjes, lichtjes en grapjes waar Julie de scepter zwaait in het open keukengedeelte en Pieter de bar tendt alsof hij nooit wat anders deed.

Het concept van Fonzo is eigenlijk heel simpel, de gerechten die ze serveren bedenken ze allemaal zelf en ze proberen leuke, lekkere en originele gerechten op tafel te toveren. Of, zoals ze zelf verduidelijken: “Al jaren zijn we gepassioneerd door lekker en gezond eten en we willen dat iedereen kan genieten aan een betaalbare prijs. We proberen bovendien te werken met uitsluitend verse producten die we zelf verwerken (zelfs onze mosterd is eigen maak). We proberen altijd simpele ingrediënten om te zetten in iets lekkers in de plaats van dure basisproducten aan te kopen. Dit zorgt er ook voor dat we alles zeer betaalbaar kunnen houden.”

Finaal is het een mix van een schijnbaar internationaal getinte keuken die tegelijk zeer lokaal, seizoensgebonden en Spaans is. Die dualiteit merk je ook in het drankenaanbod: een interessant aanbod aan vermuts, waarvan een deel rechtstreeks aangekocht bij de bodega’s en nergens anders in Málaga te vinden, artisanale bieren en natuurlijke fruitsappen en een gevarieerde wijnkaart met enkel wijnen die het duo zelf graag drinkt.

Fonzo, bar de tapas is zo’n uniek adres waar je je tegelijk thuis en uit voelt. Thuis door het hartelijke welkom, uit omdat je lekkere dingen voorgeschoteld krijgt die ontdekkingen zijn en je zelf enkel maar moet genieten. Zoals vaak gezegd: “Meer moet dat niet zijn”.

Bellen +34 653 20 35 86
mailen : fonzomalaga@gmail.com
voorlopig gesloten op zondag en maandag