fbpx

Een vleugje Rome op je bord in Malaga

Restaurant tips in hartje Malaga stad

Osteria Angelino

Geen zin in een tapa ga eens voor typisch Italiaans

Trips2malaga_OsteriaAngolino
OsterIa Angolino dal 1899

Ondanks dat ondertussen de Spaanse keuken toch wel wat verfijnder is en wat internationaler getint doet het af en toe goed om een lekker Italiaans te kunnen smullen. Zeker als je al een tijdje hier woont en ooit Italofiel in hart en nieren bent geweest.

Spaans contra Italiaans

Dat hier veel mensen obesitas worden is niet verwonderlijk! Ze houden van gefrituurde visjes en nuttigen wel meer dan 3 maaltijden per dag. Lees hier meer over de Spaanse eetgewoontes.

Ondertussen weet ik wel wat ik lust en wat niet, maar echt een culinaire finesse heb ik nog maar zelden geproefd. Ondanks Andalucia één van de grootste groenten producenten is in Europa merk je daar niet echt veel van op je bord. Aardappelen daarentegen vergezellen elk hoofdgerecht. Gelukkig gaan ze meer en meer de internationale toer op en zeker de jongere generatie weet dit te appreciëren.

Nu is de Italiaanse keuken wel overal geliefd maar die is zoveel meer als pasta en pizza!

En dat proef je bij Osteria Angolino……

OsterIa Angolino dal 1899

Authentieke Italiaanse keuken

Pizzeria’s en Italiaans getinte ketens in overvloed maar een Osteria met haar authentieke Italiaanse keuken is zoals een vallende ster bij heldere hemel!

Eenmaal gezeten werden we overvallen door aroma’s uit een Romeinse keuken. Dat, en een gezellig kader met enkel Italiaanse bediening maakten het prentje compleet. Toen ik mijn beste Italiaans bovenhaalde en mijn kennis over de het land van de Dolce far Niente uistalde was het ijs tussen uitbater Manolo en mezelf snel gebroken.

De kok

Sinds 1899

Osteria Angelino dal 1899. 1899? Op mijn vraag over dit getal volgde dit mooi verhaal : op het einde van de 19 eeuw opende Osteria Angelino haar deuren in Rome vlakbij de Piazza Vittorio Emanuele en sinds 2015 bevindt het restaurant zich In Via Capo D’ Africa, op een steenworp afstand van het Colosseum. Sinds de jaren 30 is de osteria in handen gebleven van de familie Potetti.

Amore da Roma a Malaga

En zo werkte Manolo ook mee in de zaak in Rome tot de liefde van zijn leven zijn pad doorkruist: een Spaanse furie… Nou ja dat weet ik niet maar de Malagueña overtuigde haar Italiaanse loverboy om een vestiging te openen in Malaga en zo geschiedde… Al bijna 8 jaar is het de place to be, als je tapa’s, gefrituurde visjes of paella even beu bent.

Mooie borden sieren mee het interieur

Ik kan echt genieten van mooie interieurs en ja ene mooie gedekte tafel doet wonderen aan je eetlust.

Niet weten wat kiezen

Ondanks de gewonen kaart is het moeilijk kiezen maar, alles wat we hebben gegeten was zo lekker, dat we regelmatig eens binnenwippen en zeggen …. ciao tutti bene?

Waar en reservaties

Niet ver van de kathedraal in een zijstraatje vind je Osteria Angelino!

Calle Pedro de Toledo, 4 – Malaga

Tel: 0034 9517 72762

mail: malaga@osteriaangelino.com

Of maak een reservatie via hun :

WEBSITEFACEBOOKTRIPADVISOR