Druk cruiseseizoen voor Malaga

Facebookmail
Symphony of the Seas

Het cruisegebeuren in de haven van Malaga draait, met het begin van de lente en de start van het Paasverlof, al op volle toeren. Van 20 maart jl tot 30 juni worden niet minder dan 113 cruiseschepen verwacht.  Die brengen zo’n 180.000 passagiers mee, een cijfer waarmee de toeristische sector van de havenstad nr. 1 van de Costa del Sol zeker niet ontevreden zal zijn.  Cruisepassagiers overnachten wel op het schip, maar gezien nogal wat rederijen Malaga hebben gekozen als begin- en eindhaven van hun cruises zorgt dit toch nog voor heel wat overnachtingen in hotels van de stad.

Ook belangrijk is het feit dat nogal wat luxe-cruisemaatschappijen Malaga aandoen.  Die luxe-cruisers van o.a. Seadream, Sea Cloud, Crystel Cruises en Pullmantur kunnen, ook door hun beperkter tonnenmaat, aanleggen aan de terminal van de El Palmeralkade.  Het historische stadscentrum ligt dan maar op een wandelingetje afstand.

Nieuw is het MalagaPort-initiatief “Parking at your Departure Port”, waarbij passagiers die per wagen in de stad arriveren hun auto voor de duur van hun cruise kunnen parkeren nabij de terminal.

Uitgekeken wordt zeker naar de aankomst van de “Spectrum of the Seas”, het nieuwe paradepaard van Royal Caribbean. Die komt op 16 april in Malaga aan, rechtstreeks vanaf de scheepswerf in Hamburg. Het is dit keer geen recordhouder qua omvang of passagierscapaciteit, maar het wordt wel het technologisch meest geävanceerde schip van de vloot. De “Spectrum” beperkt zich tot zowat de helft van het aantal passagiers dat schepen zoals de “Symphony of the Seas” onthaalt, maar is wel ontworpen voor het topsegment en voor de Aziatische markt. Vanuit Malaga vertrekt het schip naar Barcelona en vanaf daar voor een 51 dagen durende cruise naar Shanghai, de nieuwe thuishaven.

De top-cruisedrukte voor de haven situeert zich nog 5 dagen vroeger:  op 11 april verwacht Malaga 4 cruisers met, in totaal, 13.256 passagiers.  Latere topdagen:  27 april (5 schepen met 4.406 passagiers), 9 mei (3 schepen – 10.606 passagiers) en 23 mei (3 cruisers – 9.950 passagiers).

Bron: Sur in English.

Cruise terminal Malaga
Facebookmail