fbpx

De provincie Málaga krijgt Spanje’s grootste water- en rivierenpark.

Corredor Verde

De deputatie van Andalucia’s provincie Málaga heeft het startsein gegeven voor de aanleg van wat het grootste water-rivierenpark van Spanje moet worden.  De “Corredor Verde” zal een oppervlakte beslaan van 4,5 miljoen m2 en zal de loop volgen van de Guadalhorce-vallei door de gemeenten Alora, Ardales, Pizarra, Coín, Alhaurin el Grande, Cártama, Alhaurin de la Torre en Málaga stad.

54 kilometer

Het wordt een traject van 54 km lang door de mooiste plekken langs de rivier tussen Málaga en de Desfiladero-kloof onder de Caminito del Rey. De plannen voorzien uiteraard recreatie- en rustplaatsen, evenals avontuurlijker wandelroutes en voetpaden. Het is de bedoeling extra ruimte voor duurzame activiteiten te creëren, naast het al bestaande provinciaal aanbod met de Gran Senda, de Senda Litoral, de Caminito del Rey en de houten loopbrug over de Guadalhorce-monding.

Veel centen nodig

Het project vraagt een investering van zo’n 200 miljoen euro. De realisatie zal in fases gebeuren waarvan de eerste nog dit jaar van start zou gaan. Volgens Francisco Salado, president van de provincie Málaga (wat in België de gouverneur zou zijn), wordt dit het grootste project van de huidige legislatuur mét een duidelijke bedoeling het platteland, haar rijke biodiversiteit en haar historisch en cultureel erfgoed centraal onder de aandacht te brengen.

Trips2Malaga_Guadalhorce

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.