fbpx

Zomers frisse dorpen in Andalucia

Zomers Frisse Dorpen In Andalucia Om Aan De Zomerse Hitte Te Ontsnappen!

Hete zomers

Tijdens de zomermaanden kan het behoorlijk heet worden in Andalucia. Je kan opteren om dat af te zakken naar de kust, maar waarom eens niet de bergen in. We zetten hier de dorpjes op een rij waar het aangenaam vertoeven is, wanneer het elders in Andalucia te HEET wordt! Meer dan een uitstapje waard als je in Andalucia vertoeft!

Grazalema (Cádiz)

Grazalema, het hart van de Sierra die dezelfde naam draagt, is een pittoresk dorpje met witte huizen die eeuwenlange geschiedenis bevatten en waarvan het historische centrum, is uitgeroepen tot Conjunto Histórico, de typische volksarchitectuur combineert met een rijkdom aan monumenten die indruk zullen maken op elke reiziger die wil genieten van een wandeling door de smalle, koele straatjes.

Wij waren vooral gecharmeerd door zijn mooie steegjes en er is zelfs een Spa center….heerlijk toch !

Promotiefilmpje Grazalema één van de mooiste dorpjes van Spanje

Bubión (Granada

De koele nachttemperaturen zijn meer dan welkom in Granada stad, waarvan het historische centrum in 1982 werd uitgeroepen tot werelderfgoed.

Bubíon is erin geslaagd om de essentie van haar architectuur van Arabische oorsprong te behouden, een tijd waarin ze haar grootste pracht en praal bereikte. Het heeft monumenten in het oude gedeelte zoals de Mudejar kerk van Nuestra Señora del Rosario of het etnografisch museum.

Door het rijke vakmanschap en de rijke cultuur van Bubión vinden we bij het lopen door de unieke straten vele textielateliers, waar je borduurwerk op tule kunt vinden, een traditioneel werk dat al sinds de 18e eeuw bestaat, maar ook kunstgalerieën, want de rust, stilte en zuiverheid van Bubión heeft veel kunstenaars uit allerlei tijden naar de stad doen vluchten op zoek naar inspiratie en de ideale temperatuur.

Promotie filmpje van Alpujarrra Bubión

Trevélez (Granada)

Aan de voet van de Sierra Nevada ligt het dorpje dat bekend staat voor Serrano ham: Trevélez

Ideaal om te bezoeken via een roadtrip in Las Alpujarras

Trevélez is een sneeuwwit dorp, omgeven door ravijnen, rotsachtige uitlopers en koude, kristalheldere beekjes die door de valleien van de Alpujarra afdalen om uit te rusten op de Guadalfeo rivier.

Ga zeker eens ergens proeven van de heerlijke ham die ze hier laten drogen …

Promotiefilmpje Trevélez

De heerlijke gastronomie en de beroemde ham zorgen ervoor dat de vermoeide reiziger er verliefd op wordt en op elk moment van het jaar zonder enige twijfel terugkeert.

Segura de la Sierra (Jaén)

Dit dorpje moeten we zelf nog gaan bezoeken … dus de foto’s zijn gepikt van het internet maar wel legaal!

Segura de la Sierra in Jaén biedt zeer aangename temperaturen in de zomer, een van de redenen waarom het wordt bezocht, evenals zijn monumenten zoals het Mudejar Kasteel van moslim afkomst (met de categorie van Nationaal Monument) dat doet denken aan vroegere tijden.

Deze keizerlijke stad ligt in de buurt van Sierra de Segura, Segura y las Villas en maakt deel uit van de bekende Ruta de los Castillos. Het heeft ook een prachtig uitzicht over de hele regio en het natuurpark als we de top van de berg Yelmo bereiken.

Ruta de Castellos

Bovendien hebben de liefhebbers van trekking, vrije vlucht en bergbeklimmen in Segura de la Sierra een perfecte plek om hun hobby’s te beoefenen.

Promotiefilmpje Segura de la Sierra

Constantina (Sevilla)

Deze prachtige Sevilliaanse stad ligt in het natuurpark Sierra Norte de Sevilla, in een weelderige vegetatie ondergedompeld in de natuur, die de lage temperaturen in het zomerseizoen beïnvloedt.

Het valt op en is de moeite waard om de oude vesting te bezoeken, die de fabriek uit de tijd van Almoravid en enkele van de torens die de muren bewaakten, bewaart. Aan de voet van het kasteel zijn de kronkelende straatjes van La Morería, de oudste wijk van de stad, druk bezet.

Vlees, wild, vleeswaren en worsten zullen, naast de lokale keuken, ook een goede reden zijn om te bezoeken voor reizigers met een goede eetlust.

Promotiefilmpje Constantina Sierra Norte de Sevilla

Alájar (Huelva)

Alájar in de provincie Huelva is omgeven door weelderige bossen van kastanje-, kurk- en eikenbomen die profiteren van de aanwezigheid van talrijke fonteinen en bronnen en het landschap verfraaien.

Het stedelijke kader van deze stad, gelegen in het Parque Natural de la Sierra de Aracena y Picos de Aroche, is vol charme, net als de charmante bevolking.

Promotiefilmpje Alájar

Heb jij een woning of B&B in de buurt van één van deze dorpjes laat het me dan weten, dan zet ik deze met alle plezier mee op de site !

Veel reis en kijkplezier!

Andalucia is toch zo mooi … overal waar je komt rijst er wel een ander landschap op … en dat in combinatie met de kleine dorpjes dan ben je toch wel echt een koning te rijk … want

we reizen om te leren.