fbpx

Hoog en droog

De Beste Rooftopbars van Malaga

Het heeft toch wel iets, een RoofTop bar, het is wat chiquer en je voelt je bijna een VIP, want jij mag deze fantastische stad bewonderen met een hautaine blik naar beneden. Food… drinks… music… and experience.

AC Hotel Malaga Palacio

Het meest bekende dakterras van Malaga, met uitzicht over de haven en de kathedraal lijkt er wel voor het grijpen bij te liggen. Ingang betalen ! Of het nu nog is dat weet ik niet echt, maar vanaf donderdag tot en met zondag moet je vanaf 18 uur 8 euro inkom betalen in ruil voor een drankje. De lounge – en deephouse muziek voeren je mee naar hogere sferen tijdens het vallen van de avond. De kaart is klein maar fijn. Niet aan te raden bij hevige wind .. onze glazen zijn eens gaan vliegen. Hier hebben we trouwens de verjaardag gevierd van dochterlief.

Room Mate Larios

Bijna achteraan links van de Calle Larios ligt de ingang van het hotel Room Mate Larios een beetje verdoken tussen de winkels. Je stapt gewoon binnen en je neemt de ligt tot het dak. Het is er gezellig vertoeven maar het uitzicht is niet echt spectaculair. Je ziet op de daken van de mooie huizen van de Calle Larios. Ook kan je hier verwachten aan een portie dansbare muziek van de DJ van dienst

RoofTop at Hotel Molina Larios

Is er geen plek meer of door hoog bezoek bij het AC Malaga Palacio aan de overkant dan steek je gewoon de straat over en stap je binnen in dit toch wel mooi hotel, dat in 2019-2020 gerenoveerd werd. Het dakterras kent verschillende niveaus en is niet echt heel groot. Ook hier is het zwembad voorbehouden aan hotelgasten. Ook hier hangt zo een uitgelaten rustige sfeer, om even te bekomen van de drukke gezelligheid beneden.

Room Mate Valeria

Niet zo ver de van bushalte met zicht op de haven bevindt zicht het Room Mate Valeria hotel van de gelijknamige Spaanse keten Room Mate groep, opgericht in 2000 te Madrid. Het is één van de lievelingsplekjes van menige Malagueños, die zeker op een zondag met buikje vol hun eten komen doorspoelen met de tal van heerlijk cocktails. Het is er tof zitten, maar als er veel volk is vind ik het er iets te lawaaierig. Het zicht beperkt zich tot de haven en het park. Maar echt ook weer een stop waard.

Salles hotel Malaga centro

Deze rooftop ligt tussen het Alcazaba en de Plaza de la Merced. Als het donker is dat valt deze bar onmiddellijk op door zijn purper licht. Benieuwd op Prince hier zijn Purple Rain is komen performen. Wie weet… Het is tijdens het weekend echt drummen voor een plekje omdat deze rooftop heel geliefd is bij het jongere volkje. Maar van hieruit heb je dan weer een ander zicht op de stad.

Hotel Soho Bahía 

Als je het niet weet dan loop je hier straal voorbij! Maar in de Soho wijk bevindt zich deze rooftop waar je echt tot rust komt. Alhoewel toen wij er waren was het net tijdens een match van de Rode Duivels met het wereldkampioenschap in 2018. Ik denk dat ze ons hebben horen roepen tot aan de haven. Maar in ieder geval een tof hotel en bar, in de rustigere Soho wijk en toch vlakbij het centrum en de haven.

Terraza Chinitas

Deze Rooftop is zeker geliefd bij het jonge publiek, omdat hij op een hostel staat midden het in centrum van de stad in een zijstraat dan de Calle Larios. Zelf hebben we deze rooftop nog niet bezocht maar het is zeker een tip voor studenten en de jongeren onder jullie.

Parador Gibralfaro

Voor wie niet weet wat een Parador is : een Parador is een luxueus hotel dat eigendom is van de staat en vroeger dienst deed als gebouw van de staat. Voila dan weet je dat ook weeral. De Parador is gelegen als uitloper van het Castello Gibralfaro via het Alcazaba. Wij, Trips2Malaga zijn grote fan van het restaurant, maar vooral het uitzicht. Dus vergeet niet om een tafel te bestellen op het terras van het restaurant en dit best bij valavond. Gedurende het nuttigen van je diner zie je de stad oplichten. Een niet te missen schouwspel. Reserveren doe je best via dit telefoonnummer en je laten doorverbinden met het restaurant.+34 952 22 19 02. Je kan ook lijnbus 1 nemen tot aan de Parador.

Gourmet Experience, El Corte Ingles

Op de rooftop van het luxe warenhuis El Corte Inglès, in het centrum van Malaga moet je zeker eens iets gaan eten of drinken in Gourmet Experience. Eerst kom je terecht in een delicatessen winkel met de beste keuze aan binnenlandse en buitenlandse lekkernijen in luxe verpakkingen. Er is bovendien een groot gamma aan gin en champagnes. En om te eten of te drinken heb je de keuze uit verschillende keukens : van hamburgers tot wok tot tapas… of je zit binnen bij de bijhorende foodbar of je gaat buiten zitten op het terras met eens een andere uitkijk op de stad. Ook voor een drankje kan je hier terecht. Eerst winkelen in dit fantastisch walhalla van merken en hebbedingetjes en dan ploef met een drankje op dit fantastisch terras.

Vervelen in Málaga .. dat bestaat niet .. er is altijd genoeg te beleven