fbpx

De beste plekjes om te genieten van de zonsondergang in Málaga

Romantische zonsondergangen

Wat is er mooier en romantischer om te kunnen genieten van een prachtige zonsondergang om dan volledig “zen” en nog verliefder te worden op Málaga!  Zo wordt iedereen “ZOT van M”. Wij geven je hier graag onze persoonlijke lievelingsplekjes waar we “de dag graag inruilen voor de nacht”…

Het is wel zo dat de mooiste zonsondergangen zich afspelen in het najaar … oktober is de mooie zonsondergang maand.

Castello de Gibralfaro

Tip 1: Wij raden je echter aan om ten volle van de zonsondergang en de lichtjesopgang te gaan genieten in de “Parador Gibralfaro” zelf.  Je kunt hier een drankje nuttigen maar heerlijker is nog om daar te dineren zoals het hoort in een parador : in stijl!

Castello de Gribralfaro ligt boven het Alcazaba en is te voet te bereiken via het Alcazaba, maar we stellen toch voor om het of met de wagen te doen of met bus lijn 1.

Net voor de parador en  zie je een soort balkon waar velen genieten van een prachtig uitzicht over de stad in al zijn glorie, vanaf Plaza de Torres tot ver voorbij het reuzenrad!

Romantisch gaan tafelen met je geliefde op het terras van het restaurant van de
“Parador Gibralfaro”te bereiken met bus lijn 1 of met de wagen

EL Balneario – Baños del Carmen

TIP 2 : Een plekje dat ik iedereen aanraad is genietend van een glaasje cava of een wijntje op het terras van El Balneario – Baños del Carmen.  Hier kan je in alle rust genieten met zicht op  zee tot aan de stad van een geweldig mooie lichtshow!

Hoe geraak je er : vanuit het centrum kan je te voet langs de promenade richting oosten – Pedregalejo -El Palo!  6 km of je neemt de bus 3 of 11 deze stoppen eveneens voor de deur van deze geweldige plek ! 

Met onze poppemie
Wij genoten met een cola .. maar een wijntje smaakt beter, geloof me!

Van op zee

Tip 3:Of u neemt een boot, aan de nieuwe haven, Muelle 1, tegenover het Centre Pompidou, daar ziet u tal van boten liggen met een aanbod voor verschillende rondvaarten.  Klik hier voor meer informatie

De beroemde kranen aan de haven van Malaga

Rooftopbars

Hier vind je een mooi overzicht van de beste rooftopbars van Malaga

TIP 4 : als je het niet weet vind je dit nooit !   Het ROOFTOP-terras van het Marriott hotel.  Aan de Calle Lario, de kathedraal ligt net achter het hotel als het ware.  Je neemt de lift tot aan het dakterras om daar  heerlijk te vertoeven met een drankje en hapje met zicht over de haven – de kathedraal – de binnenstad … en zo veel verder!  Met wat goede loungemuziek kom je daar direct in stemming om verder te feesten! Let op tijdens sommige events is het enkel privé! 

Zicht vanop rooftopbar
 Dochter en onze oogappel hebben ook genoten van een bezoekje aan de rooftopbar

Muelle Uno

Tip 5 : tijdens de maand oktober kan je de mooiste luchttaferelen bewonderen. Een mooi plekje is aan de haven van Málaga, Muelle Uno. De weerkaatsing van de zon in de zee is fantastisch … je blijft er even gewoon stilstaan en ja … het zijn de kleine dingen die niets kosten die een mens zo gelukkig maken.

Sunset_Muelle Uno©Trips2Malaga
Tussen de bootjes door .. 

Hebt u graag info over eventuele bezoeken en advies ?

Aarzel niet ons te contacteren

Wij hopen dat u hebt genoten van onze “sunsets” ….

[DISPLAY_ACURAX_ICONS]