fbpx

Cortijo Oro Verde B&B- Tabernas – Almeria

Cortijo Oro Verde, gelegen in een oase van rust, in een spectaculair en magisch woestijnlandschap.

Het verhaal

De B&B van Christine was ons via Vier in Bed op VTM niet onopgemerkt voorbij gegaan en daar stappen 4 vriendinnen in de auto om haar een bezoekje te brengen … dat is ondertussen al 4 jaar geleden en nog steeds koesteren we de mooie herinneringen van Cortijo Oro Verde en zeker aan Christine een warme dame met een gouden hart.

Net zoals zovelen heeft Christine haar hart verloren aan Andalucia en in dit geval aan het enige woestijngebied in Europa : Tabernas. Lees ook onze bijdrage over de streek hier

De ligging

Cortijo Oro Verde bevindt in de provincie Almeria in Andalusië, op slechts 9 km van het charmante dorpje Tabernas,

30 minuten van de luchthaven van Almeria en 45 minuten van de mooiste stranden van Andalusië.

Vanaf de Cortijo heeft u een subliem uitzicht van 360° op het gebergte (o.a. Sierra Nevada), olijfvelden en “Wild West”- landschappen.

Tabernas

Tabernas De Woestijn Van Europa

Omdat het woestijnlandschap en klimaat lijkt op het landschap in het zuidwesten van de Verenigde Staten zijn er in de jaren zestigtal spaghettiwesterns opgenomen met als regisseur Sergio Leone en als meest bekende Western acteur Clint Eastwood met de magnifieke muziek van Maestro en gewezen vriend Ennio Morricone.

De kamers

Midden in een mooie tuin van 1 ha bevindt zich de Cortijo. Daar heb je de keuze tussen 3 verschillende slaapkamers, alle met moderne privébadkamer en een gezellig privéterrasje. 

Het zwembad

Je kan een duik nemen in het grote zwembad, omgeven door een terras van 280 m², waar ligstoelen ter beschikking staan. In de tuin zijn verschillende kleine intieme hoekjes…

‘S avonds kunt u genieten van de prachtigste zonsondergangen vanaf het terras van het zwembad.

‘S nachts kan u duizenden sterren aan de hemel bewonderen…

Reservaties

Voor info en reservaties : klik hier

Volg Cortijo Oro Verde via Facebook

Fotogallerij

We nemen jullie hier even graag mee naar deze prachtige B&B en zijn unieke ervaring