Caminito del Rey gaat de cirkel rond maken.

Facebookmail

Op de vieringen van de “Dia de la Provincia Malaga” , op 26 april, werd de verlenging – zeg maar verdubbeling – van de Caminito del Rey aangekondigd. Sinds de heropening in 2015 van het wandelpad tussen Ardales en El Chorro langs de rotswanden boven het blauwe water van de stuwmeren rond Alora, is de “Caminito” uitgegroeid tot één van de topattracties van de provincie en heel Andalucia. Meer dan een miljoen bezoekers waagden zich inmiddels aan de wandeltocht van zo’n 7 km.

Samen met mijn dochter, Audry, heb ik verleden jaar de Caminito del Rey, bewandeld!  Niet alleen een unieke ervaring, maar vooral een onvergetelijke!  Normaal heb ik enorm veel last van afgrondvrees (hoogtevrees met afgrond), maar ik heb hier geen enkele keer mijn benen voelen tintelen !   Gewoon een machtige ervaring dat zeker op JOUW ANDALUCIA TO DO lijstje moet staan !

Cirkeltje rond

Het is nu de bedoeling om de wandeling uit te breiden met 5,5 tot 7 km en er een cirkel van te maken die uitkomt op de plaats van vertrek. Nu is dat niet zo en is er aan het eindpunt telkens transport nodig naar de startplaats. De nieuwe wandelpaden zouden de bezoekers door mooie bosrijke en heuvelachtige gebieden voeren die nu ontoegankelijk zijn. Respect voor de aanwezige natuur moet hierbij vanzelfsprekend zijn.

Wanneer kunnen we eindigen waar we begonnen zijn?

Een exacte tijdlijn voor de uitvoering van de werken is nog niet bekend. Anderzijds zijn de nodige gesprekken met het bevoegde ministerie en met de betrokken gemeentebesturen opgestart en zijn de studies voor het vastleggen van het parcours bezig. Tevens wordt benadrukt dat de werken niet zo complex zullen zijn als bij de renovatie jaren geleden.

Brokje geschiedenis

De oude en levensgevaarlijke Caminito del Rey werd in 2000, na enkele ongevallen met een fatale afloop, gesloten voor het publiek. Origineel werd het pad gebouwd tussen 1901 en 1905 om werklieden een verbinding te bezorgen tussen de hydraulische centrales aan de Choro- en de Gaitanejowatervallen. In 1921 wandelde Koning Alfonso XIII het ganse pad af t.g.v. de ingebruikstelling van de stuwdam Conde del Guadalhorce. Daarmee kreeg de Caminito z’n naam.

Zo was de Caminito del Rey voor de restauratie !

 

Doe hier de  virtuele tour  :

Voor tickets en informatie : klik hier

Denk erom dat je tijdig tickets moet bestellen, want op is op!  Soms geraak je de dag zelf nog binnen als je gelukt hebt !

Ga zeker niet tijdens de zomermaanden tussen 12-17 uur want dan zou je al puffend van de hitte de wandeling moeten maken en dan kan je er echt niet van genieten!

Neem zeker een flesje water me en een energiereep!

GENIET ERVAN

 

 

Facebookmail