fbpx

Bisschoppelijk paleis oog in oog met de éénarmige dame

De kathedraal van Málaga : ‘La Santa Iglesia Cathedral Basilica de la Encarnación’ wordt ook wel in de volksmond ” La Manquita” genoemd. Waar tijdens de Moorse tijd een moskee stond werd gedurende 2,5 eeuw gebouwd aan deze kathedraal sinds de overwinning van de Katholieken op de Moren.

In 1487 overwonnen Ferdinand en Isabella het bewind in Málaga. Deze gebeurtenis wordt in de stad nog altijd gevierd onder de vorm van de Feria.

250 jaar bouwen  in verschillende bouwstijlen en toen waren de centjes op .. en zo werd net zoals de O.L.V. kathedraal in Antwerpen één toren nooit afgemaakt.. en nu hoeft het niet meer volgens vele Malangueños, ze houden van hun “Eenarmige dame”.

Sunset_Muelle Uno©Trips2Malaga

Vooraleer de kathedraal te bezoeken kan je eerst een kijkje gaan nemen in het Bischoppelijk Paleis. Het paleis dateert uit de 18 de  eeuw en werd gebouwd ter ere van bisschop Ramírez naar het ontwerp van de architect Antonio Ramos.  

Bisschoppelijk paleis

De gevel van het paleis is prachtig, binnen is de kleine patio tuin zeker de moeite waard.  Verder laat de binnenkant niet echt een indruk na, behalve dan misschien de inkom. Soms zijn er tentoonstellingen die je kan gaan bezoeken.

Je kan ook in het Bisschoppelijk paleis tickets kopen om ook de kathedraal te bezoeken en vergeet dan indien je durft en kunt ( meer dan 200 treden) het dak van de kathedraal te bezoeken voor een prachtig uitzicht over het oude Málaga.

Openingstijden: 10.00-20.00 uur.
Entree: 3,- Gratis onder de 12 jaar.
Kaartje voor kathedraal in combinatie met Bisschoppelijk paleis: 7,-