fbpx

B&B Villa Andalucia in Cómpeta

Mooie terrassen aan Villa Andalucia

Hoog En Droog In De Axarquia nabij Competa

Het verhaal

Onze eerste en voorlopig enige B&B gerund door de Britse Helen Harris. Zij is zelf naar mij gekomen met de vraag of ze op de site mocht staan omdat ze de site zo mooi vond. Leuk compliment wel. Dus zo is B&B Villa Andalucia op de site terecht gekomen.

Helen woont hier samen met haar tante en oom en toen ze 24 was kreeg ze de diagnose MS. Het is geweten dat verblijven in een warm klimaat en zo dicht mogelijk naar de evenaar toe de ziekte kan onderdrukt worden. Wist je dat onder de evenaar MS niet bestaat?

Maar dit totaal ter zijde … Helen baat deze B&B uit met hart en ziel en de liefde voor Andalucia. En zelfs met weinig hinder van haar ziekte Ondertussen is ze al goed ingeburgerd in het zonnige zuiden en heeft ook zij haar dromen waar gemaakt … gewoon met die zo moeilijke stap te zetten.

De ligging

Villa Andalucia is gelegen nabij het dorp Cómpeta, vooral bekend voor de “zoete” wijn! In het hartje van de Axarquia ten oosten van Málaga! Frigliana, El Albuchal en Nerja zijn de bekendste dorpen in de buurt, maar ook het bruisende typisch Spaanse Torre Del Mar ligt op een 35 minuten rijden. Volgens ons hoef je niet echt de berg af te rijden maar is er genoeg te doen in de omgeving en in het dorpje … wat toch echt wel leeft . Of je kan ook wijn gaan proeven samen met een diner bij Bodegas Bentomiz! Dit is gelegen tussen Sayalonga en Cómpeta.

Ik moet toch wel waarschuwen dat mensen die snel wagenziek worden moeten oppassen met de vele bochten naar boven, maar zelf vind ik dat fantastisch om te doen .. en zo krijg je een mooie kijk op de prachtige omgeving en zo voel ik me echt op vakantie want geef toe, het is toch wat anders rijden als in Belgen – of Nederland.

De kamers

Villa Andalucia telt 4 kamers met een ensuite badkamer, waarvan ook familiekamers! Elke kamer heeft de naam van een vrucht ..

Elke kamer is voorzien van een ijskastje zodat je zelf wat kan koel houden.

Zwembad

“An oasis of tranquility…highly recommend”

Een oase aan rust waar je de vogels hoort fluiten en de bladeren aan de bomen hoort ritselen. Ondertussen kan je genieten aan het zwembad met een boek en cocktail gemaakt met liefde door Helen.

Culinaire verwennerij

Aankomst

Bij aankomst wordt je al onmiddellijk verwend door een mooie portie tapa’s met drank naar keuze …

Ontbijt

Honger en dorst ga je hier zeker niet hebben, want Helen zorgt voor een uitgebreid ontbijt, en op aanvraag zeker ook een echt Engels ontbijt. Alles wordt opgediend in typische Andalusische keramische potjes die je op de markten of in winkeltjes zelf kan aankopen.

Dineren met Chef Henning

Wil je blijven dineren dan serveert privé Chef Henning de heerlijkste gerechten.

Villa Andalucia biedt ook tal van toffe activiteiten aan die je kan terugvinden via deze link!

Reserveren

Voor alle info en reservaties kan u terecht met uw vragen op via deze link

Uiteraard verteld Helen je graag de laatste nieuwtjes op haar Facebookpagina!