fbpx

B&B Sol Y Monte alora

Een Finca midden in de natuur en toch overal dichtbij in hartje van de Guadalhorce vallei Andalucia

Het verhaal

Lydia en Erwin zijn na de overgave van hun succesvol reclame bureau richting Andalucia gereden en verliefd geworden op deze oude finca. Daar niksen niet in het bloed zit hebben ze zich gestort op het B&B leven en met hun 3 kamers hebben ze net wat om handen om zowel te kunnen genieten van het nieuwe leven als het socialen met gasten. En zo te zien krijgen ze veel erkenning van hun werk bij booking.com.

Booking.com punten

De ligging

Sol y Monte is centraal gelegen in een van de mooiste gebieden van Andalusië vlak bij het Moorse stadje Alora. Dit ‘witte’ stadje ligt tegen twee heuvels en kijkt uit over tarwevelden, olijfgaarden en citrus- en amandelbomen. 

Op de hoogste heuvel ligt het Moorse Castillo dat dateert uit Fenicische tijden. Daar aangekomen kan je genieten van een uitzonderlijk vergezicht over de vallei van de Guadalhorce rivier. Op Plaza Baja de la Despedía staat de op een na oudste kerk van heel Spanje; de Iglesia de la Encarnación. Iedere maandag, tijdens de wekelijkse markt vullen kraampjes de straten waar je groenten, fruit, textiel enz. kan kopen.

De kamers

B&B Sol y Monte telt 3 kamers met elk hun aparte ingang en eigen terrasje …

Het ontbijt

Lydia brengt elke ochtend een ontbijtmand naar de kamer, zodat je in alle rust kan genieten van het heerlijk ontbijt en het uitzicht over de vallei

Het Zwembad

Als je hier niet tot rust komt dan kom je nergens tot rust. Of aan het zwembad of in de hangmat .. lekker in de lounge genietend van een drankje en hapje uit de honesty bar.

Ons Bezoek

Tijdens onze roadtrip waar je hier alles over leest, kregen we de opportuniteit om deze authentieke finca te bezoeken.

We werden hartelijk onthaald door Lydia en Erwin en voelden ons onmiddellijk zielsverwanten door onze liefde voor de streek.

Trips2Malaga op bezoek bij Finca Sol y Monte

Reserveren

Info en Boeken doe je hier

Volg de avonturen van Lydia & Erwin in Finca Sol y Monte op Facebook

Onze video op You Tube

Abonneer op ons You Tube kanaal