B&B Rincón del Mundo – Alora – Zonnevallei – Málaga

Facebookmail

In een gehucht van Alora, genaamd Barriada El Puente, ligt er op de bergheuvel een paradijselijk huis, waar Silvie en Lars hun hart verloren zijn!  Deze jonge dertigers toverden die huis om in een prachtige B&B met 3 gastenkamers. En zo werd B&B Rincón del Mundo geboren. 

In de provincie Malaga ligt er een heerlijk stukje paradijs, de Zonnevallei, ook wel eens ‘de moestuin van Andalusië’ genoemd. Wegens de grote hoeveelheid zonne-uren groeien hier een heel jaar lang verschillende tropische fruitsoorten. Onderweg naar Rincón del Mundo doorkruis je het binnenland met plantages van appelsienen, citrusvruchten, granaatappels, meloenen, avocado’s, alsook de wijn- en olijfgaarden, tarwevelden en amandelbomen.

Met andere woorden, Rincón del Mundo is de gedroomde locatie voor een heerlijk Andalusisch verblijf. De hoofdplaats van de Zonnevalei, of Valle del Guedalhorce, is Alora. Een idyllisch en typisch wit Andalusisch dorp, genesteld tussen drie grote rotsen en bekroond door de ruïnes van het Moorse kasteel. Of zoals men hier zegt een echte “pueblo blanco”.

Van hieruit geniet je van schitterende vergezichten over de natuurgebieden en dorpen rondom. En dit alles op een 35 tal minuten van de hoofdstad Málaga/luchthaven en de stranden van de Costa del Sol.

Rincón del Mundo biedt de gasten 3 gastenkamers met zwembad en alle faciliteiten of ingrediënten die nodig zijn om een heerlijke vakantie te beleven!

Er worden typische producten geserveerd met een wereldse invloed. Door een jaren ervaring in de reissector krijg je de juiste tips, dankzij de grote lokale kennis en lokale vrienden van de eigenaars.

Rustige omgeving op het platteland, schitterende vergezichten over de vallei en de bergen, maar toch zeer belangrijk NIET AFGELEGEN! Op een 600-tal meter is er al het eerste restaurant terug te vinden. Rincón del Mundo ligt op amper 1 km van het dorp met supermarkt, tapasbars en lokale gelegenheden. Zeer centrale ligging, in de Gouden Driehoek van Andalusië. Malaga-Granada/Cordoba-Sevilla.

Alora en zijn omgeving is vooral gekend voor zijn prachtige wandelingen, zoals de beroemde Camino del Rey.

Camino del Rey

Kom en ontdek het zelf! Gebruik al uw zintuigen PROEF! RUIK! KIJK! VOEL! HOOR! GENIET!

 

Voor alle info en reservaties : klik hier

Blijf op de hoogte via de Facebook pagina

 

Facebookmail