fbpx

B&B Cortijo Valavero, aan de Costa Tropical in Granada

Het verhaal

B&B Cortijo Valavero is tot 5 maal op rij uitgeroepen tot de beste B&B bij Belgen

Cortijo Valavero is een stek voor levensgenieters die houden van kwaliteit en authenticiteit. Een rasechte B&B op een unieke locatie, weg van alles en omringd door rust en natuur op een boogscheut van de kust. Een “thuis” op vakantie waar je ongedwongen kan genieten. Voor dit alles zorgen de Westmalse Vanessa en haar echtgenoot de volbloed Andalusiër, Jorge samen met hun team! Het is niet voor niets dat deze prachtige B&B 5 maal op rij is uitgeroepen tot de beste Bed & Breakfast in Logeren bij Belgen-gids.

Ligging

Cortijo Valavero is gelegen in het uiterste zuiden van Andalusië, pal in het midden tussen de badsteden Malaga en Almeria, ligt de 73km lange Costa Tropical met Motril als regionale hoofdstad in de provincie Granada

De B&B ligt op een unieke locatie aan de voet de imposante Sierra de Lújar (1830m), één van de uitlopers van het Sierra Nevada bergmassief. Er is een terrein van 15 hectaren bossen en boomgaarden die nog eens worden omgeven door enkele duizenden hectaren ongerepte natuur. Geen buren, geen verkeer…enkel allesoverheersende rust!

map-spain-final.jpg

Een authentieke kuststrook, gevrijwaard van internationaal massatoerisme met een uniek microklimaat van 320 dagen zon per jaar en een gemiddelde temperatuur van 20º! Dat is mooi meegenomen qua weerzekerheid.

De kamers

De B&B telt 5 kamers van een suite tot een familiekamer, er kan maar een totale bezetting zijn van 12 personen, dus rust gegarandeerd! Alle kamers zijn sfeervol ingericht met alle luxe! In Cortijo Valavero slaap je niet zo maar tussen 4 muren! De B&B is een 200 jaar oude, prachtig gerestaureeerde Andalusische pachthoeve. Uniek, uitnodigend en ideaal om te genieten “en petit comité”. Jezelf thuisvoelen was nog nooit zo simpel!

Bij rust in Andalucia hoort natuurlijk ook een frisse duik in het zwembad en daarna lekker genieten van de mooie omgeving.

Het zwembad

Je hoeft hier niet weg… eenmaal hier wil je altijd blijven

Het ontbijt

Elke ochtend wacht een luxueus ontbijt op jou : Vers gebakken brood, goeie koffie uit de expresso machine, vers sinaasappelsap, huisgemaakte cakes, kakelverse eieren van eigen kippen, gesneden seizoensfruit uit de directe omgeving, honing van de bijen en zo veel meer. Zo veel je wil. IK KRIJG HONGER …

Binnen of Buiten op dit mooie terras kan jij genieten van het ontbijt …

Ontbijt – Lunch – Diner

Als je wil dan kan je gewoon hier in de Cortijo blijven tijdens je dagen dat je hier logeert en hoef je nooit de berg af te rijden! Je gaat zeker niet omkomen van de honger, want behalve een zéér uitgebreid ontbijt verzorgt Vanessa om de kleine honger tijdens de dag te stillen een lichte snack. ’s Avonds kan je aanschuiven aan het diner wat met liefde is gemaakt volgens authentieke Spaanse recepten die Vanessa heeft geleerd in de keukens van old school koks, bedreven huisvrouwen en ervaren grootmoeders. Volgens mij om duimen en vingers af te likken.

Dineren met dit uitzicht .. dan smaakt toch alles beter …

Voor meer foto’s van de Cortijo klik je hier

Een wandelparadijs

Een walhalla voor wandelaars : rondom de B&B ligt een uitgestrekt netwerk van eeuwenoude voetpaden; een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. Platgetrapte routes? Die vind je hier niet! ​Er zijn paden voor alle niveaus, zowel voor die-hards als voor gelegenheidswandelaars. En het beste van al: je auto nemen is niet nodig! Of je kan gebruik maken van de fietsen die in Cortijo voorhanden zijn.

Voor de avonturiers …. van parapente tot paardrijden .. alles kan ..!

Reserveren doe je hier

Voor alle info en beschikbaarheid klikt u hier

Volg Cortijo Valavero op Facebook en Instagram

VlVolg het team van Cortijo Valavero via FaceBook en geniet van de foto’s op Instagram