fbpx

B&B Cortijo La Haza nabij Iznájar – Cordoba

Iznájar, een hemels plekje op aarde

KWALITEITSSERVICE SINDS 2007 die verborgen is tussen de olijfgaarden, net ten zuiden van het meer van Iznájar, ligt het paradijsje Cortijo La Haza. Een oase van rust, te vinden in een 250-jaar oude traditionele olijfboerderij, prachtig gerestaureerd en omgetoverd tot een en B&B met 6 kamers.

Welkom in de Sierras Subbeticas

De ligging is geweldig, tussen rijen olijfbomen en de heuveltoppen van Zuid-Andalucía, met adembenemende zichten, zelfs tot de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada! Trips2Malaga is dan ook grote fan van de regio: lees er hier alles over

Je wordt welkom geheten door Bernadette, die je rondleidt via de patio Plaza La Haza, geweldig mooi met overal bloemen en exotische planten, dan via de tuin naar het zwembad, terrasjes op verschillende niveau’s en dan natuurlijk naar binnen, in de gezellige eetzaal met bar en het rustige leeskamertje.

De Kamers

Alle gastenkamers zijn eenvoudig gemeubileerd in Andalusische stijl en zijn allemaal uitgerust met bad of douche/wc en airconditioning. De kamers liggen rond de patio en sommige hebben geweldig uitzicht op de omgeving. Voor foto’s van de overige kamers verwijs ik graag naar de website van Cortijo La Haza

Verkoelen aan het zwembad of in één van de verdoken hoekjes

Tijd genoeg nu om lekker af te koelen in het zwembad of gewoon rustig zitten met een drankje en een huisgemaakte tapa, een voorproefje van wat straks bij het diner op tafel komt!

Restaurant in de Cortijo

Chef Patriek verrast iedere avond weer met een 3-gangen menu (table d’hotes stijl). Om het flexibel te houden (er is geen keuze) probeert hij rekening te houden met alle dieeteisen/wensen.

De keuken serveert voornamelijk top kwaliteit Spaanse producten met een Bourgondische knipoog. Zo goed, dat de gasten kwistig met sterren gooien. Nu nog de inspecteur van Michelin…

Michelin waardig

Door het harde werk van Bernadette & Patriek mogen zij met enige trots vermelden dat zij de enige B&B in de streek zijn die voorkomt in (al) de vermaarde gidsen van Michelin (10e jaar), Lonely Planet Guide, Rough Guide en Alastair Sawday’s Special Places to Stay in Spain, en natuurlijk ook in/op een groot aantal andere gidsen en websites.

Centraal gelegen in Andalucia

Daarenboven is de ligging van La Haza een echte bonus. Zeer centraal, dicht bij de snelweg die Granada (1h), Málaga (1h) en Sevilla (-2h) verbindt. Córdoba ligt 1h15 ten noorden. Uiteraard mogen we de kustresorts en een groot aantal lokale pareltjes niet vergeten.

Met andere woorden, de juiste plek voor gasten die het échte Spanje willen ontdekken, om gewoon te relaxen, of als uitvalsbasis

voor deze prachtige streek met veel natuur en cultuur …. we love it here

Boeken doe je hier

Voor alle info en reservaties : klik hier

Volg de avonturen en aanbiedingen van Bernadette en Patrick via Facebook en Instagram

Trips2Malaga was op bezoek bij Cortijo la Haza

We werden enorm hartelijk ontvangen door de gastvrouw en daarna culinair verwend door de gastheer.

Bernadette en Patriek van Cortijo La Haza

Nog enkele foto’s

Video van de cortijo