B&B Chipibeach chez Flo, zon, zee, strand nabij Cadiz

Facebookmail

B&B Chipibeach chez Flo is gelegen in het charmante kustdorpje Chipiona, op een 52 km van Cadiz, 29km van Jerez de la Frontera en 90 km van Sevilla! Dus héél goed gelegen voor mensen die houden van zon, zee en strand (op 2 minuten wandelen) en daarbovenop een portie cultuur en natuur willen meepakken in één van de mooiste provincies van Andalucia: Cadiz. De naam Chipibeach chez Flo is een samenvoegsel van het strand van Chipiona en Flo is de kleindochter van gastvrouw Miriam, die je graag wegwijs maakt in de omgeving.

Het mooie desolate Chipiona, met de Atlantische Oceaan voor je neus!

Beetje geschiedenis kan nooit kwaad….

De naam Chipiona is afgeleid van de oude “Chipiona” vuurtoren, het oudste en belangrijkste monument van het stadje. De vuurtoren situeert zichter hoogte van de “Punta del Perro”, aan de monding van de Guadalquivir en is gebouwd om de schepen weg te houden van de enorme rots “Piedra de Salmedina”. Desondanks de aanwezigheid van de vuurtoren, is de rots door de jaren heen verantwoordelijk voor vele scheepsongevallen. De vuurtoren kan ook bezocht worden, na een klim van 344 trappen kan je vanaf 69 meter hoogte genieten van de wijde omgeving. Op een mooie dag kan je tot 35 km ver zien en heb je een prominent zicht op het klooster (Sanctuario),  het kasteel van Guzmán el Bueno, de parochie van Ntra. Sra. de la O en de unieke “corales de pesca”, een apart systeem voor het vangen van vis en schaaldieren! Met z’n 69 meter is het de hoogste vuurtoren van Spanje en de derde hoogste van de wereld.

B&B Chipiona chez Flo telt 8 kamers, van studio tot familiekamers !

De 8 kamers van Chipibeach chez Flo

Elke kamer ademt de zee, zon en strand uit … Atlantische vibes!

Blijf je graag luieren in de B&B dan kan dat op één van de 3 terrassen met zon & schaduw plekjes! Kook je liever eens zelf dan kan dat in de zomerkeuken op het dakterras. En er is een open leefruimte met keuken, eettafel en tv-zithoek

Ontbijten op de patio van Chipibeach chez Flo

Ontbijt buffet

Ik heb de zon zien zakken in de zee… ik heb de zon zien zakken in de zee….

Wij zijn gek op deze streek … trouwens op gans Andalusië! De mooiste stranden van Andalucia vind je in de provincie Cadiz en, het voor ons nog onbekende, Huelva. Anders dan de Costa del Sol, heeft de Costa de la Luz mooie uitgestrekte stranden en natuurparken waar de Atlantische Oceaan gretig gebruik van maakt om zich te tonen in een azuurblauw kleurtje. En vooral de mooiste zonondergangen in zee! Ja voor ons is het hier een paradijsje, het enige minpuntje is de wind op sommige dagen. Maar dan trek je toch gewoon het binnenland in op zoek naar moeder natuur en vader cultuur…!

Voor alle info een beschikbaarheid klik hier

Volg Miriam chez Flo via Facebook en Instagram

Facebookmail