fbpx

B&B Casa La Nuez, logeren in een “yurt” of in de “casa”

Logeren in een comfortabele tent : Yurt

Logeren in een Glamping tent .. het valt meer en meer in de smaak van velen. Casa La Nuez zal bij de eerste zijn die deze vorm van logement aanbiedt in de provincie Córdoba, Andalucia.

Casa La Nuez met uitkijk op het zwembad en de yurt

Gelegen in de Sierras Subbeticas, zuid Córdoba

Casa La Nuez, ligt op een droomlocatie in de provincie Córdoba, dichtbij het landelijke Los Rios, nabij het pittoresk wit dorpje Almedinilla ! De B&B telt 2 kamers in de woning en in de tuin een prachtige YURT, het Turks synoniem voor thuisland… en thuis ga je je zeker voelen bij Ludo en Ingrid van Casa La Nuez


Klik voor arrangementen

Van Zoersel naar een Zothuis

Het toeval wil dat Ludo en Ingrid in Vlaanderen in hetzelfde dorp hebben gewoond als wij, namelijk Zoersel in de Kempen! Over landelijk gesproken! Net zoals veel van onze B&B -eigenaars zijn ook zij verliefd geworden op Andalucia en hebben ze hun jarenlange droom omgezet in werkelijkheid en zo kochten ze in 2015 Casa La Nuez, la nuez betekent walnoot, maar Casa La Nuez betekent volgens google translate : zothuis .. oei als dat maar goed komt ! Daar twijfelen we echter geen seconde aan!

Een aantal jaren zijn we dit charmant koppel gaan bezoeken en we voelden ons onmiddellijk zeer welkom. Ingrid soigneerde ons zoals alleen een Vlaamse gastvrouw dat kan .. van Ludo kregen we een rondleiding .. genieten weeral.

Heerlijke plekjes op te vertoeven in Casa La Nuez

Culinaire verwennerij

Behalve te overnachten kunnen jullie mee aanschuiven aan tafel om de heerlijke culinaire kunsten te proeven die met liefde zijn klaargemaakt door de chefkok van dienst : Ludo! Terwijl Ludo in zijn potten roert, zorgt Ingrid ervoor dat de tafel mooi gedekt staat!

Hier worden de buikjes gevuld met heerlijke ontbijten, lunches en diners!

De kamers

Elke kamer is voorzien van een eigen badkamer en zo ook de yurt! De yurt ademt vooral de oude Moorse sfeer uit, dat merk je vooral aan de inrichting want oorspronkelijk stamt deze “tent” uit Centraal-Azië, die vooral gebruikt werd voor bewoning door rondtrekkende veenomaden, die schapen, geiten, kamelen en/of paarden houden, en die leven in de koude droge steppegebieden van Centraal-Azië. Even een interessant weetje tussendoor!

Zicht op de tuin van op het dakterras

Wandelroutes in de omgeving.

Als recreatieve of zelfs fervente wandelaar kom je in deze regio zeker aan je trekken! Het binnenland van Andalusië is namelijk een waar paradijs met tal van mogelijkheden. Wandelen tussen de olijfboomgaarden genietend van de uitgestrekte landschappen en vergezichten .. je komt onmiddellijk tot rust!

Prachtige omgeving

Zij vinden deze regio gewoon adembenemend … wil je weten waarom… klik dan hier om er alles over te lezen

We zetten graag hier wat wandelingen op een rijtje :

Er zijn korte wandelingen zonder veel hoogteverschillen zoals de Salto De Caballo in Almedinilla. Je stapt langs een bergflank naar een waterval waar het aangenaam vertoeven is. Of het pad in Las Navas dat via een andere waterval gans de tijd langs een stromend riviertje loopt om uit te monden op een gezellig terras met frisse dranken en tapas.

Een wat langere wandeling van ongeveer 12 km. loopt door het noordelijk gedeelte van het Subbetica Nationaal park en brengt je via een uitgestrekte vlakte en een bos door een bergkloof tot in Zuheros waar een terras met eindeloze panorama’s het orgelpunt vormt. 

Dit zijn maar enkele voorbeelden van de tientallen uitgestippelde routes die in deze regio te vinden zijn. Ontdek fantastische kloven met adembenemende vergezichten aan het eind. Je kan eindeloos door olijfgaarden stappen met achter elke bocht als verrassing een schitterend panorama. Geniet van de prachtige natuur. Word stil bij het zien van gieren en talloze andere vogelsoorten. Of dompel je onder in de rijke geschiedenis van het vroegere moslimrijk.

Omwille van de hitte in de zomer zijn de beste periodes om in onze streek te komen wandelen het voorjaar tot ongeveer begin juni, en het najaar vanaf half september tot half november.

Onze gourmet B&B Casa La Nuez is een ideale uitvalsbasis. We helpen je om te kiezen tussen de tientallen mogelijke prachtige routes en bieden zelf wandelarrangementen aan. Lunchpakketten kunnen eventueel tijdens het ontbijt besteld worden. Neem na een deugddoende wandeling ook nog een duik in het zwembad en schuif daarna aan voor het 3-gangen diner als afsluiter van een prachtige dag.

De rust en de glimlach zijn gratis.

Wat verdient een mens meer na een zware inspanning als een duik in een verkoelend en verkwikkend zwembad?

Archeoloog in spe

Zin in om cultuur op te snuiven? Almedinilla is ook gekend voor zijn archeologische vondsten! En men biedt zelfs een archeologische rondleidingen aan! Even een duik in de voorvaderen van de Andalusiërs en zelfs de Moren .. want de Romeinen zijn hier ook geweest !

U merkt het je gaat zich geen seconde vervelen tijdens uw vakantie in Casa La Nuez!

Info en reservaties

Voor meer informatie en boekingen kan je hier terecht via deze link!

Word ook “fan” van hun Facebook pagina, zo blijft je op de hoogte van alle avonturen!

Casa Nuez heeft 3 toparrangementen bedacht voor hun gasten !

La Nuez gourmet :

Verblijf van 4 nachten inclusief ontbijt.

+ Ontvangst met cava.

+ 2 avonden 3-gangen diner, aperitief en halve fles huiswijn p/p inbegrepen.

+ Geschenk aangeboden bij vertrek.

Normale prijs per kamer (2 personen) voor het pakket : 346,50 EUR

Aanbieding : dit volledige pakket voor 290 EUR !

La Nuez gourmet de luxe :

Verblijf van 6 nachten inclusief ontbijt.

+ Ontvangst met cava.

+ 3 avonden 3-gangen diner, aperitief en halve fles huiswijn p/p inbegrepen.

+ Geschenk aangeboden bij vertrek.

Normale prijs per kamer (2 personen) voor het pakket : 511,50 EUR

Aanbieding : dit volledige pakket voor 430 EUR !

Wandelpakket :

Verblijf van 6 nachten inclusief ontbijt.

+ Ontvangst met cava. 

+ 3 avonden 3-gangen diner, aperitief en halve fles huiswijn p/p inbegrepen. 

+ 2 avonden 2-gangen diner, aperitief halve fles huiswijn p/p inbegrepen.

+ voor elke wandeling : lunchpakket, alle nodige info en persoonlijke gids voor de moeilijker te vinden trajecten. 

+ geschenk aangeboden bij vertrek.

Normale prijs per kamer (2 personen) voor het pakket : 644,50 EUR

Aanbieding : dit volledige pakket voor 560 EUR !

Deze aanbieding kan steeds geboekt worden maar enkel voor de periodes vanaf 15 september tot laatste dag van verblijf 15 november en vanaf 1 februari tot laatste dag van verblijf 31 mei. In de zomermaanden is het namelijk te warm in Andalusië om veel en intensief te wandelen. 

Reserveren : via de website www.casalanuez.com

via mail casalanuez@gmail.com

via telefoon : ++34744480776

Bekijk hier ons bezoekje aan Casa La Nuez