fbpx

B&B Casa El Algarrobo

Een oude finca die volledig werd gerenoveerd tot een comfortabele Bed & Breakfast.

Een oude finca die volledig werd gerenoveerd tot een comfortabele Bed & Breakfast El Algarrobo in hartje Andalucia

Het verhaal

Samen met hun 3 ezeltjes Charlotte, Joyce en Polleke kozen Dorien en Wim reeds 12 jaar geleden om hun leven in België vaarwel te zeggen en hun zuiderse droom na te jagen. Ze verloren hun hart aan de prachtige Andalusische natuur en haar culturele rijkdommen.

Tijdens hun zoektocht naar een plek om hun te settelen vonden ze een oude finca nabij de Spaanse dorpjes Riogordo en Comares in de provincie Málaga.

Het typisch Andalusische karakter van het huis, het prachtige uitzicht en de fantastische ligging tussen een lappendeken van olijfgaarden overtuigden hun meteen: dit wordt dé plek waar zij hun gasten zouden ontvangen en hen mee zouden laten genieten van al het moois dat deze streek te bieden heeft.

Dorien en Wim

De ligging

Casa El Algarrobo ligt verscholen tussen de heuvels van El Terral, in de regio Axarquia ten oosten van Málaga. Typerend voor deze streek zijn de witte dorpjes die veelal schitterend in de bergen liggen en die allemaal hun eigen festiviteiten hebben.

Het landelijk gastenverblijf bevindt zich op de grens van het hoogst gelegen dorpje Comares en het charmante Riogordo, midden in een oase van rust en stilte, maar toch slechts 40 minuten verwijderd van de luchthaven van Málaga en de mooie stranden van de Middellandse Zee.

Riogordo is eigelijk een goede ligging voor iedereen die graag de cultuursteden : Granada, Córdoba en Málaga wensen te bezoeken. Zelfs Sevilla is niet zo ver, maar dan raden we wel aan om daar een nachtje te blijven want er is zoveel te ontdekken.

De Kamers

Casa El Algarrobo telt vijf kamers die elk stijlvol zijn ingericht met Spaanse accenten.

Er zijn drie standaardkamers en twee standaardkamers Plus beschikbaar.

De standaardkamers  zijn voor maximum 2 personen en beschikken over een eigen badkamer met ruime regendouche en een eigen terras.

De plus kamers zijn meer familiekamers waar je dus met kinderen kan verblijven! Deze beschikken ook over een groot privé terras!

Het ontbijt

Hier kan je genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet met verse eitjes van de eigen kippen en heerlijke zelfgemaakte confituur met fruit uit eigen tuin.

Het zwembad

Behalve te vertoeven aan het zwembad kan je ook gebruik maken van de buitenkeuken als je graag iets wil prepareren of een drankje nemen uit de honestybar.

Eigen bierbrouwerij en olijfolie

Een Belg zijn bloed gaat door het bier zal ik maar zeggen en zo besloot Wim om ook zo zijn eigen bier op de Spaanse markt te brengen met als regio Casa El Algarrobo in Riogordo … genoemd naar de 3 ezeltjes !

En uiteraard mag de olijfolie met eigen etiket en limoncello niet ontbreken!

Reserveren

Meer info en boeken doe je hier

Volg de ezeltjes hun avonturen via Social Media

Leuk weetje

Ooit werd Casa El Algarrobo weekwinnaar bij het VTM programma “Met Vier in Bed”