Banderas & Malaga: Een passionele relatie!

Facebookmail
Foto CNN

Medio november opent de beroemdste levende Malagueño Antonio Banderas zijn eigen theatercomplex in Malaga en realiseert daarmee een droom die hij een tweetal jaren terug openbaarde met een eerste, voorzichtige aankondiging.  Dat theater staat in de Calle Cordoba in de Soho-wijk en draagt “Soho” ook in z’n naam.  Het gaat over het vroegere Teatro Alameda dat compleet verbouwd werd tot een modern teater met 900 publieksplaatsen en waar zowel muzikale spektakels als theater en dans kunnen gebracht worden.  Voor Banderas is dit een zeer belangrijk project, iets dat meer is dan een financiële investering.  Het is zijn persoonlijk cadeau aan Malaga.

Antonio Bandera en zijn droom!

Voor de opening van zijn theater koos Antonio Banderas voor een klassieke musical:  “A Chorus Line”.  

Inderdaad een klassieker in het genre, met muziek geschreven door Marvin Hamlisch, een script van James Kirkwood Jr en Nicolas Dante en teksten van Edward Kleban. Het is een verhaal over de belevenissen van 17 dansers op Broadway.  Een verhaal binnen een verhaal, als je wil.  Of een show binnen een show.  De repetities zijn, na een periode van audities, waarop niet minder dan 1.800 kandidaten afkwamen, gestart op 9 september.  De première volgt ergens in november.  Was eerst voorzien voor half oktober, maar Banderas, die ook de hoofdrol van Zack speelt, heeft nog wat verplichtingen rond “Dolor y Gloria”, de film van Almodovar. Die is de officiële Spaanse kandidaat voor een Oscar. Banderas zelf zou ook kandidaat voor een beeldje zijn.  Wat al wel vaststaat is dat de productie in het Teatro del Soho door zal lopen tot 26 januari.

Een beetje reservetijd in de voorbereiding, dus. Wat niet wil zeggen dat het daar niet moet vooruitgaan. Maar de werken aan de zaal vlotten prima.  Eind september repeteert de ploeg op het podium.  Er rest dus vooral nog heel wat afwerking, maar die werken staan de repetities niet in de weg.  Lluis Pasqual, een theatermaker en trouwe vriend van Banderas, aanvaardde het directeurschap van het nieuwe theaterhuis en ziet al verder dan die eerste productie. Er komt zeker dans en er komt zeker theater maar wat dat allemaal wordt is nu nog niet bekend. 

Lluis Pasqual en Antonio Banderas foto rtve

Wie wel bekend is, is de naamsponsor van het nieuwe theater. Banderas volgde de weg van het geld en kwam bij de bankwereld terecht. CaixaBank besloot z’n naam te verbinden aan dit geweldige project van de beroemde Malagueño.  Het theater heet dus Teatro del Soho CaixaBank, of in het Engels, Soho CaixaBank Theatre.  Wordt vervolgd in november!  Of, iets vroeger, met de aankondiging van de première en het ticketingadres.

Trips2Malaga houdt u op de hoogte via de gekende kanalen van alle voorstellingen vanaf november 2019!

Voor alle info : Via de Facebook pagina van Teatro del Soho Caixabank

Website van het nieuwe theater klik !

Wij kijken er alvast naar uit en hopen aanwezig te mogen zijn op de première!

Geniet even mee van een stukje repetitie

Repetitie A Chorus Line met dank aan OPINION MALAGA
Facebookmail