fbpx

Roadtrip Guadalhorcevallei malaga

Dolen langs glooiende heuvels en zelden betreden paden op bezoek bij de beste B&B’s en vakantiehuizen

Nuttige realia

Guadalhorce

Ten westen van Malaga richting Cordoba ligt de Guadalhorce vallei. Dit achterland van de Costa del Sol is zeker een ontdekking waard. De vallei verbindt de dorpen in het binnenland met de kust.

De vallei van de Guadalhorce wordt gekenmerkt door een afwisselend landschap vol gelaagde kalkrotsen, kale puntige bergtoppen en stuwmeren.

Guadalhorce : Valle de Guadalhorce met zijn 300 zonnige dagen ook wel de Zonnevallei genoemd.  Deze streek is gelegen net boven de stad Málaga, dus niet zover van de luchthaven en de kust.

Op een halfuurtje sta je op het strand van Mijas of Marbella!

Moestuin

Een deel van deze vallei wordt ook wel eens een “zonnevallei” genoemd. Een gebied bekent voor zijn eindeloze oranje en gele stippen…. de appelsienen en citroenen. Uiteraard ook andere fruitbomen zoals nisperos, vijgen en olijven geven meer vruchten dan je kan plukken.

Ze noemen deze streek ook wel de moestuin van Andalusië want hier groeien het heel jaar door citrusvruchten, appelsienen, meloenen, advocado’s, olijfjes etc. Ideaal om eens een fruitplantage te bezoeken en vooral te gaan proeven.

El Caminito del Rey

De meest bezochte plek in deze streek in ongetwijfeld “El Caminito del Rey”! Dat samen met de meren van Ardales misschien wel het meest spectaculaire biedt van de regio. Doch zijn we dit keer de andere kant opgegaan en daarom ga ik hierover niet uitweiden.

De 8 dorpjes

Deze 8 dorpjes vormen de Guadalhorce vallei en velen zijn verbonden door droge rivierbedingen en dit wel voor kilometers lang.

Onze trip voor jou

Het doel van onze roadtrips is de streek te verkennen samen met de B&B’s of vakantiehuizen die er gelegen zijn. Met als grootste doel : jou beter te kunnen adviseren volgens jouw wensen

Dag 1

Jammer van de bewolkte dag, maar niet te min hebben we genoten van de prachtige vergezichten tijdens onze roadtrip naar onze eerste stop.

Finca Las Nuevas

Maar wij reden rechtdoor richting Alora

Onze eerste stop was Finca Las Nuevas, waar we hartelijk onthaald werden door Pascalle en Robert, volledig in werkplunje om de laatste werkjes uit te voeren alvorens operationeel te zijn om gasten te ontvangen.

5 charmante vakantiehuizen staan op je te wachten samen met een zwembad en een hottub. Een aanrader voor mensen die houden van vakanties midden in de natuur.

Verloren gereden

Op weg naar onze volgend adresje genoten we van een lunch voorbij het dorpje Álora, we volgden Centro Ciudad en we hadden een pijl gemist en kwamen zo bij een typisch Spaans restaurant met prachtig uitzicht over de vallei, waar we genoten hebben van een Secreto Iberico met pepersaus en frietjes.

Valle de Abdalajís

Als je aan het rijden bent en dit zicht doemt plots voor je op dan zijn wij, oude rotten in het reizen, zelfs omvergeblazen.

Grote verrassing

Al weken stond het op onze agenda om daar onze eerste overnachting in 2021 te voorzien. Door de Coronamaatregels worden al onze plannen voortdurend gewijzigd.

B&B La Sorpresa … de naam zegt het al .. en ja het is een must als je Andalucia bezoekt ! Katrien en Patrick openden de poort en we vielen letterlijk van de ene verrassing in de andere in hun paradijsje!

Adembenemend uitzicht

Niet alleen het uitzicht is adembenemend, echt dit hadden we nog NOOIT gezien tijdens al onze bezoekjes en dan was het zelfs geen denderend zonneweer.

UITZICHT OP HET PRACHTIGE DORPJE Valle de Abdalajís

Spaanse gastronomie

Van al dat rijden waren we moe en voldaan en na even wat platte rust in de kamer van Antonio Banderas, werden we verwachte voor “La Cena”. Katrien is werkelijk een Spaanse prinses in de keuken en toverde zomaar even 2 typisch Spaanse gerechten op tafel zoals : Pora de Antequera en Pollo Granada! Om duimen en vingers af te likken .. ik zou zeggen .. ga een proeven en geniet gelijk van de omgeving.

Voldaan van al dat lekkers en met het vallen van de avond … kropen we ons bedje in .. en ik had wel heel veel geluk: want behalve mijn lieve man zong Antonio me zachtjes in slaap of was dat ik mijn dromen …..

Dag 2

Met pijn in het hart namen we afscheid van dit charmant koppel en vooral haar ouders en gingen we richting …….

Eerste stop in the middle of nowhere

B&B Sol Y Monte … ondanks de weg er naartoe over landwegen verloopt, zijn deze zeer goed berijdbaar en kan je enkel nog genieten van desolate landschappen, waar rust overheerst en je je onmiddellijk zen voelt. Weg van de drukte en van het hectische leven!

Ondanks het wat afgelegen is waren er genoeg aanwijzers om deze Finca te vinden. Daar hadden Erwin en Lydia wel voor gezorgd. En ondanks het lijkt of je ergens in the middle of nowhere bent is het dorpje Alora echt te bereiken om slechts 15 minuten. Jammer genoeg kunnen we niet overal blijven overnachten, maar ik zou hier echt eens heel graag een paar dagen komen vertoeven om alleen nog maar te kunnen genieten van de rust en het typisch Spaanse leven.

Alora

Op de hoogste heuvel ligt het Moorse Castillo dat dateert uit Fenicische tijden. Daar aangekomen kan je genieten van een uitzonderlijk vergezicht over de vallei van de Guadalhorce rivier. Op Plaza Baja de la Despedía staat de op een na oudste kerk van heel Spanje; de Iglesia de la Encarnación. Iedere maandag, tijdens de wekelijkse markt vullen kraampjes de straten waar je groenten, fruit, textiel enz. kan kopen.

Op naar Coin

Coin is voor ons niet zo zeer een onbekend dorpje, we hebben hier al zelfs oudjaar gevierd, en ik kan je vertellen dat dat een heel avontuur is .. lees maar ..

Lieve Lola

Niet ver van het dorp van Coin ligt de B&B Casa Volar, waar we niet alleen onthaald werden door Paco de hond en door Yussi en Jurgen maar ook door dochtertje Lola, die toch echt wel mijn hart heeft veroverd. De tropische tuin was de grootste wens van Yussi en die is met Casa Volar zeker volbracht.

We hebben samen liedjes gezonden van K3 en beloofd was beloofd .. en sprong gewaagd op de trampoline.

Onze kamer was een klein appartementje in een typisch Andalusisch landhuis. En waar ’s ochtends heerlijk in de watten werden gelegd met een gezond ontbijtje .

Op slechts 10 minuten wandelen ben je in het centrum waar we onder de kerktoren een hapje hebben genuttigd.

En zo reden we terug naar huis richting Almayate .. waar onze thuisbasis is … home sweet home!

Volg onze roadtrip op You Tube

Ben jij al geabonneerd op ons you tube kanaal ?

Laatste nieuws uit de vallei