fbpx

Banderas & Malaga: Een passionele relatie!

De bekendste levende Malagueño

Ik weet waar hij woont!

Soms geef ik op uitzonderlijk verzoek wel eens aan vrienden en kennissen een rondleiding in Málaga, wat ik altijd met hart en ziel doe. En ik pas me aan aan de wensen en de interesses van mijn citytrippers. Het is niet altijd makkelijk om gans de tijd hun aandacht te behouden met te vertellen over de geschiedenis en kennis van gebouwen of te vertellen over de Semana Santa of de Feria.

Als ik dan zover ben en zeg .. daar woon Antonio Banderas…. geloof me: IK HEB ONMIDDELLIJK ALLE AANDACHT

Zo heeft hij op het terras van zijn penthouse ” een mini Malaga ” gemaakt , hieronder zie je een klein Centre Pompidou.

Wil jij ook weten waar hij woont .. dan leid ik je graag rond .. stuur me maar een mail

Voor wie Banderas niet kent

Als jongen ging hij zonder geld naar Madrid om carrière in de Spaanse filmindustrie te maken. Hij bereikte voor het eerst brede belangstelling met een reeks films onder leiding van regisseur Pedro Almodóvar tussen 1982 en 1990. Banderas is een van de sterren van de drie films van de Spy Kids (20012003). Hij scheidde van zijn Spaanse vrouw Ana Leza, en huwde in 1996 de Amerikaanse actrice Melanie Griffith, die hij tijdens het opnemen van Two Much had ontmoet. Zij hebben een dochter, Stella del Carmen Banderas Griffith (ook bekend als Stella Banderas), die verscheen in de film Crazy in Alabama, waarin Griffith speelde en die Banderas regisseerde. De familie Banderas-Griffith vestigde zich in Hollywood, waar Antonio gewoonlijk latino’s speelt. Op zaterdag 7 juni 2014 kondigen Antonio Banderas en Melanie Griffith aan na 18 jaar te gaan scheiden.

Banderas investeerde zijn filminkomen in ondernemingen die Andalusische producten op de markt brengen. Ondertussen heeft hij enkele restaurants in Málaga waaronder Kaleido aan de haven op “El Palmeral de las Sorpresas” en sinds een paar jaar heeft hij zich mee ingekocht in het bekendste restaurant El Pimpi vlakbij het Alcazaba.

El Pimpi

Wanneer hij Spaans spreekt, heeft hij een Andalusisch accent, maar hij vervangt het gewoonlijk door standaard Castiliaans wanneer hij acteert.

Zijn grote droom

Een eigen theater complex

Medio november 2019 opende de beroemdste levende Malagueño Antonio Banderas zijn eigen theatercomplex in Malaga en realiseerde daarmee een droom die hij een tweetal jaren terug openbaarde met een eerste, voorzichtige aankondiging.  Dat theater staat in de Calle Cordoba in de Soho-wijk en draagt “Soho” ook in z’n naam.  Het gaat over het vroegere Teatro Alameda dat compleet verbouwd werd tot een modern teater met 900 publieksplaatsen en waar zowel muzikale spektakels als theater en dans kunnen gebracht worden.  Voor Banderas is dit een zeer belangrijk project, iets dat meer is dan een financiële investering.  Het is zijn persoonlijk cadeau aan Malaga.

Antonio Bandera en zijn droom!

Voor de opening van zijn theater koos Antonio Banderas voor een klassieke musical:  “A Chorus Line”.  

Inderdaad een klassieker in het genre, met muziek geschreven door Marvin Hamlisch, een script van James Kirkwood Jr en Nicolas Dante en teksten van Edward Kleban. Het is een verhaal over de belevenissen van 17 dansers op Broadway.  Een verhaal binnen een verhaal, als je wil.  Of een show binnen een show.  De repetities zijn, na een periode van audities, waarop niet minder dan 1.800 kandidaten afkwamen, gestart op 9 september.  De première volgt ergens in november.  Was eerst voorzien voor half oktober, maar Banderas, die ook de hoofdrol van Zack speelt, heeft nog wat verplichtingen rond “Dolor y Gloria”, de film van Almodovar. Die is de officiële Spaanse kandidaat voor een Oscar. Banderas zelf zou ook kandidaat voor een beeldje zijn.  Wat al wel vaststaat is dat de productie in het Teatro del Soho door zal lopen tot 26 januari.

Wie wel bekend is, is de naamsponsor van het nieuwe theater. Banderas volgde de weg van het geld en kwam bij de bankwereld terecht. CaixaBank besloot z’n naam te verbinden aan dit geweldige project van de beroemde Malagueño.  Het theater heet dus Teatro del Soho CaixaBank, of in het Engels, Soho CaixaBank Theatre.  Wordt vervolgd in november!  Of, iets vroeger, met de aankondiging van de première en het ticketingadres.

Teatro Del Soho Caixabank

Uiteraard ligt alles al stil vanaf begin van verleden jaar. Wij waren bij de gelukkigen die hem hebben zien optreden in a Chorus Line

Voor alle info : Via de Facebook pagina van Teatro del Soho Caixabank

Website van het nieuwe theater klik !

Geniet even mee van een stukje repetitie

Repetitie A Chorus Line met dank aan OPINION MALAGA