Waarom is Malaga een top CITYTRIPbestemming?

Facebookmail

Malaga is voor ons : we gaan naar ’t stad, onze koekenstad! Vooral omdat deze zuiderse stad zo goed lijkt op ons geliefd Antwerpen, steden die meer gemeen met elkaar hebben dan je denkt: een éénarmige kathedraal, een haven, vele restaurants, veel musea, shopping enz …. Maar Malaga leeft dag en nacht en dat kan je niet (meer) van de Belgische koekenstad zeggen. Om nog maar te zwijgen over de bijna 340 dagen zon per jaar!  Scroll even naar beneden en geniet van onze wit/zwart reportage.

 

Dat Malaga de laatste 10 jaar aan een steile opmars bezig is naar een statuut van volwaardige citytripbestemming is te merken aan veel dingen! Zo werden in 2011 de werken voltooid die de havenkant in een modern hedendaags kleedje staken. Zo is flaneren op de Muelle Uno, bij de Spanjaarden bekend als de Muelle de la Farola, en langs El Palmeral de la Sorpresas een must als je hier bent. De uitnodigende boetieks, internationaal getinte restaurants, de mooie jachten, originele attracties voor kinderen en vooral “El Farola”, de enige vrouwelijke vuurtoren, doen de havenstad alle eer aan.

Wie houdt van kunst en cultuur kan dagenlang musea bezoeken. De voorbije vijf jaar werden bestaande musea geherwaardeerd en kwamen er tal van nieuwe bij. Kosten noch moeite werden gespaard om van Malaga een cultuurstad en hoogwaardige citytrip-bestemming te maken.

Er werd gelukkig op tijd ingezien dat prachtige maar vervallen gebouwen aan renovatie én aan een nieuwe rol toe waren. Neem, bijvoorbeeld het Museo de Malaga: gloednieuw, maar wel in een ex douanegebouw. Sinds daar het nodige geld in werd gepompt heeft is het een landmark op dé boulevard van Malaga en vertelt het de boeiende geschiedenis van deze historische stad.

Straten werden opnieuw gezellig aangelegd met prachtige lantaars en bloemen. Zo ook de beroemdste straat van Malaga: Calle Larios, een verkeersvrije shoppingavenue, sinds een drietal jaren dé afspraak voor een ongelooflijke mooie Kerstverlichting met lightshow, mits een paar aanpassingen tijdens de maand februari ook het “Carnavalsdecor” !

De verlichting van verleden jaar zou zijn overgekocht door de stad Oostende, en aan de foto’s te zien klopt dat wel !

Bij een bezoekje aan “mijn” koekestad met wat gasten van Casa Louisa, hoort slenteren door deze winkelstraat er zeker bij. Behalve de grote Spaanse winkelketens vinden steeds meer befaamde internationale merken hun weg naar Calle Larios. Begin dit jaar opende Victoria’s Secret zijn deuren en binnenkort doen Pandora en Kiehls hetzelfde. Winkelen in Malaga wordt zo een must! Moe van het shoppen? Tal van terrasjes nodigen je uit voor een tapa met een drankje of koffie met churros…. Wil je “mensen” spotten, neem dan plaats in Café Central aan de Plaza de la Constitution!

Ik laat jullie graag even mee genieten van mijn zwart/wit reportage tijdens een laatavondwandeling.

Wil je graag de stad bezoeken met een Nederlandssprekende gids?

Neem dan gerust contact met ons op en wij zorgen voor de rest !

Facebookmail